CDA-Kamerlid Wytske De Pater achter het stuur van een Mercedes-Benz Actros met MirrorCams. (Foto: Rolf van Koppen)

Tijdens haar werkbezoek stapte De Pater achter het stuur van een vrachtauto en ontdekte de MirrorCam. Dankzij de camera’s in de vrachtauto krijgt de chauffeur een compleet beeld van wat er om de vrachtauto heen gebeurt, waardoor de beruchte dode hoek (bijna) verdwijnt. Cees den Elzen, instructeur bij DON Opleidingen: “DON Opleidingen is een innovatieve organisatie en ik kan met veel enthousiasme vertellen over onze technieken en lesmethodes. Tijdens de proefrit heb ik Wytske de Pater dan ook met trots verteld over het gebruik van de nieuwe camera’s.”

Educatie over verkeersveiligheid

In het gesprek werd De Pater verteld dat rijscholen een maatschappelijke rol kunnen vervullen rondom verkeersveiligheid, namelijk die van de permanente verkeerseducatie. Erwin Don, financieel directeur bij DON Opleidingen: “Als opleider hebben wij De Pater verteld dat we het zeer terecht zouden vinden om in debat te gaan over permanente verkeerseducatie. Nadat automobilisten en chauffeurs hun rijbewijs hebben gehaald, zijn ze niet verplicht om de verkeerskennis te updaten. Automobilisten en chauffeurs zijn daardoor vaak niet op de hoogte van nieuwe verkeersregels en technische ontwikkelingen. Wil men verkeersongevallen verminderen, dan zouden wij zeker aanbevelen om te kijken naar een manier waarop we kunnen komen tot permanente verkeerseducatie, zodat alle automobilisten en chauffeurs altijd op de hoogte zijn van de nieuwste regels.”

Verkeersveiligheidsambassadeur

DON Opleidingen en De Pater maken zich beide sterk voor verkeersveiligheid. DON Opleidingen zet zich onder andere in door toe te treden als Verkeersveiligheidsambassadeur van Zuid-Holland en door te innoveren in veilige voertuigen. De Pater houdt zich dagelijks bezig met zaken die zorgen dat ieder gezin in deze complexe en snel veranderende wereld kan meekomen en dat elk kind een fijne basis krijgt. Verkeersveiligheid is een van de onderwerpen binnen dit kader.