De digitale tachograaf van Verizon Connect monitort en analyseert belangrijke gegevens van chauffeurs, zoals rijtijden, pauzes en rusttijden. Deze informatie is afkomstig uit de digitale tachograaf in het voertuig: het apparaat dat gegevens over de chauffeur, het voertuig en de motor digitaal vastlegt. Het apparaat vertaalt deze gegevens vervolgens naar bruikbare informatie die terug te vinden is in Verizon Connects fleetmanagementplatform Reveal. Zo kunnen bedrijven tijd besparen, processen verbeteren en voldoen aan wetgeving.

Belangrijke functies

Enkele belangrijke functie van de digitale Verizon-tachograafapplicatie zijn:

- Status van de chauffeur: bekijk de locatie en status van chauffeurs op de livekaarten in Reveal en wijs opdrachten toe aan chauffeurs die nog binnen hun wettelijk toegestane aantal uren zitten;

- Downloaden op afstand: plan en automatiseer downloads van chauffeurs- en voertuigbestanden om te voldoen aan EU-wetgeving;

- Tracking-device: het tracking-device van Reveal is gekoppeld aan de tachograaf in een voertuig en stuurt near-realtime gegevens over de chauffeur, het voertuig en de motor rechtstreeks naar het online Reveal-platform.

Deze functies helpen bedrijven om hun voertuigen optimaal te beheren. Daarnaast kunnen ze voor wagenparkbeheerders handig zijn bij de uitdagingen die aan het licht kwamen in het Verizon Connect-onderzoek dat in 2018 in het Verenigd Koninkrijk werd uitgevoerd. Daaruit bleek dat een op de vier chauffeurs niet de benodigde rusttijden in acht neemt. Wagenparkbeheerders vinden het ook lastig ervoor te zorgen dat chauffeurs dit doen, zo gaven de resultaten van het onderzoek aan.