vrachtwagenchauffeur erwin mulderNaam: Erwin Mulder (50)
Functie: Eigenaar
Bedrijf: Tip Top Toers en Tip Top Goods

"Vanaf mijn 23ste rijd ik op de touringcar. Eerst in loondienst en nadat ik in 2003 mijn vakdiploma voor taxi/touringcar had gehaald als zelfstandig ondernemer met het bedrijf Tip Top Toers. In 2005 haalde ik vervolgens mijn vrachtwagenrijbewijs en heb me jarenlang als chauffeur verhuurd op de bus en vrachtwagen. Nadat mijn zoon Jesse (20) één dag na zijn 18de verjaardag zijn busrijbewijs haalde, hebben we een 13 meter 70 Scania-touringcar gekocht en onze 15 seater Renault Master ingeruild voor een 16 seater Ford Transit. 

Erwin Mulder lest voor truck-oplegger

De afgelopen twee jaar hebben we samen heel wat van Europa gezien met schoolreizen, studentenreizen en supporters. Jesse heeft ondertussen ook zijn rijbewijs voor de vrachtwagen met aanhanger gehaald. Uiteraard ben ik met hem een aantal keren mee geweest met de truck-oplegger naar Duitsland. Op een van de terugreizen merkte ik dat hij wel een beetje moe was. In onze bus kan ik dan het stuur overnemen, maar voor het rijden met een oplegger heb ik geen papieren. Daarvoor ben ik nu aan het lessen. Het lijkt ons wel leuk om straks samen op de truck te kruipen, dus heb ik inmiddels ook mijn transportondernemerspapieren.

Coronaperikelen

De coronaperikelen houden flink huis bij onze buscompany. We hebben onze beide bussen al maanden geschorst. Vorig jaar leek het allemaal zo goed te gaan, zo goed zelfs dat we oktober 2019 besloten een nieuwe touringcar aan te schaffen. Deze staat al sinds april in de haven van Antwerpen. Ophalen heeft geen zin, want er is momenteel geen werk voor. Wellicht kunnen we onze truckcompany Tip Top Goods gebruiken om de komende tijd onze kosten te kunnen blijven betalen. Jesse is momenteel actief bij Keolis in Almere. Hij heeft daar for the time being een contract voor 32 uur. Zelf rijd ik bij Telesuper als zzp'er en zo af en toe kunnen we samen nog op de bus. Zo was er afgelopen week een treinstremming tussen Utrecht en Den Bosch en werden er bussen ingezet. Zo sprokkelen we de centjes wel bij elkaar.”
touringcar tip top toers