Lees ook: Tekort aan koelcontainers raakt Nederlandse bedrijven

Bijna 60 procent van de bedrijven geeft aan dat hun logistieke ketens upstream, dat wil zeggen levering van componenten, deelproducten, alweer normaal zijn geworden. Hetzelfde geldt voor 47 procent van de logistieke dienstverleners.

Onderzoek naar bedrijven China

Deze resultaten zijn gebaseerd op een onderzoek dat Buck Consultants International heeft uitgevoerd onder productiebedrijven, e-commercebedrijven en logistieke dienstverleners in China. Bijna tweehonderd bedrijven participeerden in het onderzoek van het advies- en onderzoeksbureau met als laatste datum 24 maart.

Jeff Wang, directeur van het Shanghai-kantoor van Buck Consultants International: “Het is duidelijk dat Chinese bedrijven nog steeds aan het herstellen zijn van de lockdowns en onderbroken logistieke ketens. Maar meer dan driekwart hoopt binnen acht weken hun logistieke ketens weer volledig normaal te laten draaien en dat is een bemoedigende verwachting.”

Meer veerkracht nodig 

"83 procent van de bedrijven is ervan overtuigd dat hun logistieke ketens meer veerkracht nodig hebben", zegt Patrick Haex, managing partner bij Buck Consultants International en global head of Supply Chain Solutions. “Dat is ook wat onze klanten op dit moment van ons vragen. Het vraagt ​​om een ​​alomvattende aanpak, het momentum om te implementeren is nú.”

 Multidimensionale taak

Met name de ontwikkeling van digital twins van de fysieke logistieke ketens om de zichtbaarheid in de hele keten te vergroten en de versterking van de samenwerking tussen alle schakels in de ketens, zijn prioriteiten, zoals de grafiek hieronder laat zien. “Het bouwen van robuuste end-to-end logistieke ketens is een multidimensionale taak”, legt Haex uit. "Het omvat datagedreven control towers om zending-, order- en afleveringsdata te monitoren, zodat proactief kan worden ingegrepen. Maar ook het spreiden van leveringen van componenten over meerdere leveranciers – waarbij kwaliteit en leveringszekerheid centraal staan – is belangrijk. Aangezien meer dan 90 procent van de bedrijven de risico's in hun logistieke ketens wil verminderen, ligt er een enorme taak voor ons om de robuustheid van de supplychains van vandaag en morgen te verbeteren.”

Bekijk hieronder de grafiek Waar denkt u dat uw bedrijf zich op zal richten om de robuustheid van de logistieke ketens te verbeteren? (Meerdere antwoorden mogelijk) (Bron: Buck Consultants International)

Al het laatste nieuws omtrent trucks, distributie en alles in de transportbranche lees je bij Transport Logistiek.
china economisch herstel