De Europese GDP-regelgeving zorgt ervoor dat de kwaliteit van pharmaceutische producten gegarandeerd blijft gedurende elke schakel van het distributieproces. “In de afgelopen vijf jaar is continu geïnvesteerd in onze mensen, het equipment en het transportmanagementsysteem”, aldus eigenaar Vincent van ’t Schip. "Met Rutges Cargo Europe zijn we nu volledig getransformeerd van generalist tot specialist op het gebied van GDP-pharmatransporten, Tapa-transport en opslag. Daarnaast hebben wij een tak in specialistisch transport voor onder andere de Aerospace en Semiconductors.” 

Begin dit jaar is het bedrijf verhuisd naar het Schiphol Logistics Park met 6.000 m2 zogenoemde high value high risk-opslag en ruim 25.000 m2 buitenruimte, alles volledig Tapa FSR-A-gecertificeerd.

Pharmatransport

De recente en toekomstige ontwikkelingen rond covid-19 hebben de vraag naar GDP-pharmatransport doen toenemen en zullen zeker aanhouden in de komende onzekere tijden, verwacht Van ’t Schip. Dit heeft geresulteerd in de uitbreiding en levering van vijftien opleggers die voldoen aan alle gestelde eisen. Van ‘t Schip is ervan overtuigd dat de pharmaceutische sector zal blijven groeien. "Los van de covid-19 was dit al het geval en hebben wij investeringen gedaan die noodzakelijk waren. Een extra investering in het ontwikkelen van een GDP-pharmawarehouse stond in onze roadmap voor 2022 en hebben wij nu eerder dan gepland aanbesteed." 

Nieuw warehouse Rutges Cargo Europe

Rutges Cargo Europe verwacht medio december 2020 te kunnen beschikken over het warehouse. Dit biedt ruimte voor 1.000 pallets op 2 tot 8 ºC en ruim 5.000 pallets op 15 tot 25 ºC. Optioneel is er ruimte beschikbaar voor 25 pallets in een omgeving van -20 ºC.
wagenpark rutges cargo europe