boonstra transport willem boonstraNaam: Willem Boonstra
Functie: commercieel directeur
Bedrijf: Boonstra Transport, Haulerwijk

Al eerder gaf Willem Boonstra van Boonstra Transport in het Friese Haulerwijk aan dat zijn bedrijf niet rechtstreeks geraakt is door het coronavirus. Een stand van zaken die ook in augustus nog steeds geldt. “Wij zijn voor diverse klanten in verschillende sectoren actief”, vertelt Boonstra. "Wij rijden onder meer veel met tuinmaterialen; die markt is juist flink aangetrokken, maar bij andere klanten is het wat minder. In grote lijnen gaat het bij ons echter goed.” Boonstra benadrukt dat het momenteel met de gezondheid van zijn medewerkers goed gaat, en dat doet hemzelf ook goed. “Wij hebben geen zieke mensen in het bedrijf, dat is erg belangrijk.” 

Willem Boonstra is toch wat bezorgd

Toch kijkt Boonstra wel wat bezorgd naar de toekomst. “Bedrijven worden dankzij de overheidssteun momenteel overeind gehouden”, constateert de ondernemer. "Maar ik denk dat we in het derde kwartaal al wel gaan merken dat de rek eruit gaat. De overheid stelt steeds meer voorwaarden aan de steun die zij verleent. En dan gaat de liquiditeit van een bedrijf een rol spelen. Ik denk dat we een spannende tijd tegemoet gaan.” 

Goed op koers ondanks corona

Het is duidelijk dat Boonstra daarmee op de situatie in Nederland in het algemeen doelt. Met zijn stabiele klantenbestand lijkt Boonstra Transport nog wel goed op koers te liggen. Het bedrijf heeft ook nog steeds veel oog voor de leefbaarheid; onlangs nam Boonstra Transport een groot zonnepark in gebruik. Op alle daken van zijn bedrijfsgebouwen liggen zonnepanelen. De opbrengst daarvan is veel groter dan nodig voor eigen gebruik; het overschot wordt aan het netwerk geleverd. Dit project voerde Boonstra uit in samenwerking met Suntricity. Meer over de duurzaamheidsinspanningen van Boonstra Transport in Transport & Logistiek nummer 12, dat op 28 augustus verschijnt.