Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, Bovag-voorzitter Han ten Broeke, TLN-voorzitter Elisabeth Post, voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland en voorzitter Klaas de Waardt van Vereniging Eigen Rijders Nederland (Vern) vragen in deze video extra aandacht voor de vrachtwagenchauffeurs die in deze tijd een cruciale rol spelen en soms voor gesloten deuren staan. 

Vrachtwagenchauffeurs afhankelijk

Veel wegrestaurants hebben de deuren moeten sluiten en daarom worden in deze videoboodschap een oproep gedaan aan tankstations en de bedrijven die worden bevoorraad: stel sanitaire voorzieningen ter beschikking van chauffeurs en biedt hen maaltijden aan. “Juist omdat wegrestaurants gesloten zijn, zijn chauffeurs voor sanitaire voorzieningen, een kop koffie en maaltijden afhankelijk van tankstations en laadadressen”, zegt MKB-Nederland-voorzitter Vonhof in de video. 

Poster

Minister Van Nieuwenhuizen voegt hieraan toe: “Laat ook asjeblieft met een poster zien dat chauffeurs welkom zijn.” Waarop de vijf sprekers gezamenlijk afsluiten: “Namens alle chauffeurs: bedankt!"