“DAF is de eerste truckfabrikant die een geheel nieuwe generatie trucks introduceert die is ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten voor trucks in het achterhoofd”, aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van de jury ‘International Truck of the Year’. “Het resultaat is een serie zeer aantrekkelijke en aerodynamische trucks die toonaangevend is in efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden een uitstekend direct zicht dankzij een grote, gebogen voorruit, zijruiten met lage raamlijnen en een ‘Kerb View Window’. Samen met het DAF Digital Vision System dat de traditionele zijspiegels vervangt en de nieuwe DAF Corner View-camera, garanderen ze ongeëvenaard zicht rondom en beschermen ze zo kwetsbare weggebruikers.”

Lees en bekijk hier meer over de nieuwe DAF-generatie.

International Truck of the Year 2022

De prestigieuze titel ‘International Truck of the Year 2022’ werd uitgereikt aan Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. Hij droeg de prijs op aan alle ruim 12.000 DAF-medewerkers wereldwijd. “Het winnen van deze onderscheiding is een echte teamprestatie. Het ontwikkelen van de nieuwe generatie XF, XG en XG+ was het grootste innovatieproject in de meer dan negentigjarige geschiedenis van onze onderneming. De trucks zijn het resultaat van aandachtig luisteren naar de wensen van onze klanten en hun chauffeurs, onze visie op de toekomst van duurzame en groene transportoplossingen én onze ambitie om altijd een stap verder gaan om de ultieme transportoplossingen te leveren. We zijn inderdaad de eerste vrachtwagenfabrikant die volledig gebruikmaakt van de nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot gewichten en afmetingen voor trucks. Dat levert onze klanten unieke voordelen op. Het is goed om de eerste te zijn, het is nog beter om de enige te zijn.”

daf international truck of the year 2022
De DAF XF, XG en XG+ zijn uitgeroepen tot International Truck of the Year. Derde van rechts: DAF Trucks president-directeur Harry Wolters. Derde van links: Gianenrico Griffini, voorzitter van de International Truck of the Year-jury.

Truck Innovation Award 2022

DAF mocht in Lyon ook de ‘Truck Innovation Award 2022’ in ontvangst nemen voor de DAF XF H2 Innovation Truck. “Deze specifieke onderscheiding onderstreept onze filosofie dat we een complete reeks technologieën moeten ontwikkelen op weg naar transport en mobiliteit zonder CO2 in het komende decennium”, aldus Ron Borsboom, executive director productontwikkeling bij DAF. “Waterstoftechnologie kan een zeer interessante optie worden voor de toekomst, naast batterijelektrische oplossingen die we vandaag al aanbieden en hybridevrachtwagens die we in ontwikkeling hebben. Een verbrandingsmotor op waterstof betekent dat op veel vlakken gebruik kan worden gemaakt van het bestaande distributienetwerk van tankstations. En laten we vooral ook niet de kennis en productiecapaciteit vergeten die we in Europa op dit gebied hebben.”

International Truck of the Year 

De titel International Truck of the Year wordt jaarlijkse uitgereikt aan een truck die het afgelopen jaar is geïntroduceerd en die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de efficiëntie van het wegvervoer. De jury gebruikt daarbij een uitgebreide reeks criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofverbruik, ecologische 'footprint' en ‘Total Cost of Ownership’ (TCO). De jury van deze verkiezing bestaat uit 24 journalisten die de belangrijkste internationale mediatitels voor trucks en transport vertegenwoordigen.