De dagelijkse inkopen voor kantoor zoals boodschappen, cartridges, papier en koffie kunnen efficiënter en duurzamer bezorgd worden. Bundel.it speelt hierop in. Directeur en oprichter Anton de Vrieze zegt: “Bij een gemiddeld kantoorgebouw met 3 leveringen per dag kun je door slimmer en gebundeld te bestellen wel 3000 kg CO2 per jaar besparen. Dat zijn 35.000 doucheminuten, elk jaar!”

CO2 besparen

Elk kantoorgebouw of bedrijventerrein krijgt zijn eigen platformomgeving, met een eigen dashboard. Zo is real time meteen duidelijk hoeveel busjes een gebouw bespaart. De Vrieze: “Zo maken we CO2 besparen tastbaar. Als officemanager kan je snel zien hoeveel impact je maakt.” Door op één plek in te kopen wordt het voor iedereen ook nog eens goedkoper. Aansluiten bij de Bundel.it community kost niets en je maakt meteen het verschil.”

Onderzoek met gemeente Amsterdam

Bezorging van goederen aan kantoren kan veel duurzamer en efficiënter, dat is de conclusie van een onderzoek bij tien bedrijfsverzamelgebouwen (o.a. het Olympisch Stadion) in Amsterdam. Het onderzoek is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, Green Business Club en Bundel.it en laat zien dat 80% van de leveringen aan kantoren dezelfde soort producten bevatten maar door oneindig veel leveranciers bezorgd worden. Bedrijven die zich al hebben aangesloten bij Bundel.it zijn o.a. Top Sport Amsterdam, Kika, Verifone, Jack Lyncks en Easywalker.