Simon Loos is trots op zijn ruim 3.000 medewerkers. Helden die elke dag supermarkten en distributiecentra bevoorraden en zo ervoor zorgen dat koelkasten gevuld zijn, er brood op de plank ligt en bier uit de tap stroomt. Om deze trots tot uiting te brengen, benaderde de West-Friese logistiek dienstverlener Frans Duijts met de vraag of hij een lied wilde schrijven voor hun mensen op de weg. Frans, die zelf ook een vrachtwagenrijbewijs heeft, reageerde enthousiast en ging aan de slag. Samen met drie anderen schreef hij het lied ‘Kilometervreters’.

Nieuwe ‘Met de vlam in de pijp’

Kilometervreters’ is een vrolijke meezinger met een aanstekelijke melodie en pakkende tekst, waarin iedere vrachtwagenchauffeur zich kan herkennen. “Het nummer geeft heel goed het truckersgevoel weer”, vertelt Frans Duijts. “Vrachtwagenchauffeurs houden van de vrijheid achter het stuur, maar zijn zich ook bewust van hun verantwoordelijkheid. Altijd onderweg, overal laden en lossen. Deze mannen en vrouwen hebben liefde voor het vak.” Manager Marketing & Communicatie Angelique Loos: “Je zou het kunnen zien als een nieuwe ‘Met de vlam in de pijp’. Deze hit van Henk Wijngaard dateert uit 1978, dus het werd wel tijd voor iets nieuws.”

Chauffeursvak

De marketingcommunicatie-afdeling van Simon Loos nam de clip op, met de eigen chauffeurs in de hoofdrol. De aandacht die het chauffeursvak met het lied krijgt, past goed in de awareness campagne van Simon Loos ‘Als je ze eenmaal ziet, zie je ze nooit meer niet’. Angelique: “Met 1.500 auto’s zijn wij onderweg niet te missen. Door mensen hier bewust van te maken, wordt het beroep van vrachtwagenchauffeur meer ‘gezien’.” Iedereen bij Simon Loos hoopt dan ook dat ‘Kilometervreters’ op alle radiozenders gedraaid gaat worden en misschien zelfs een mooi plekje in de hitlijsten weet te bemachtigen. 

Toeren

Dat het nummer op 14 december wordt uitgebracht is geen toeval. Het is dan namelijk de Dag van de vrachtwagenchauffeur. De samenwerking met Frans Duijts krijgt dan ook meteen al een vervolg. Frans toert deze dag met een vrachtwagen van Simon Loos en oplegger in stijl door Nederland, waarbij hij ‘Kilometervreters’ ten gehore zal brengen bij een aantal bekende truckstops. De route en tijden zijn te vinden op werkenbijsimonloos.nl/kilometervreters.