Het budget voor SEBA dat beschikbaar komt is 30 miljoen euro. Dit is goed nieuws voor alle ondernemers die een nieuwe elektrische bestelauto willen kopen. Daarnaast is voor SEBA 30 miljoen euro geclaimd in de Voorjaarsnota. Het totale budget van SEBA dat is beoogd voor 2024 is zo 60 miljoen euro. De Voorjaarsnota moet nog door de Tweede Kamer en de Eerste kamer goedgekeurd worden. Met dit voorbehoud is het de bedoeling dat de resterende 30 miljoen na de zomer beschikbaar komt.

Loket vanaf 7 uur open

Ondernemers kunnen een aanvraag voor SEBA doen via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het aanvraagloket gaat daar open op 23 april vanaf 7 uur uur. Daar staan ook alle voorwaarden voor een aanvraag.

Andere voordelen

Naast de huidige bpm-vrijstelling en SEBA, kan de overstap naar een elektrische bestelauto nog meer voordelen bieden, zoals toegang tot milieuzones in steden. Bovendien neemt het aanbod van elektrische bestelauto's in Nederland gestaag toe, waardoor ondernemers hierin een ruimere keuze hebben.  

Lees meer: Aantal verkochte elektrische bestelwagens in 2023 bijna verdubbeld