Na de afgelopen jaren hun eerste stappen in cryogeen (koudmakend) luchtgastransport te hebben gezet, heeft VERVAEKE een belangrijk partnership met Messer gesloten. VERVAEKE zal vanaf 2025 voor Messer de volledige distributie van diepgekoelde gassen (argon, zuurstof, stikstof, CO2) en van helium en waterstof in de hele Benelux verzekeren. De activiteiten zullen in de loop van 2024 gefaseerd worden opgebouwd.

Familiewaarden

Messer produceert en levert zuurstof, stikstof, argon, kooldioxide, waterstof, helium, lasbeschermende gassen, speciale gassen, medische gassen en een breed scala aan gasmengsels. De Messer Group is één van de grootste producenten van industriële gassen in Azië, Amerika en Europa, en als enige grote speler nog steeds een 100% privaat bedrijf waarin de familiewaarden van de stichters nog steeds voelbaar zijn. Deze waarden zoals veiligheid, professionalisme, toegankelijkheid en duurzaamheid deelt het familiebedrijf VERVAEKE met hen.

Bijzondere kwaliteitseisen

Het vervoer van cryogene en industriële gassen vereist een bijzondere kennis en een intensieve opleiding van de betrokken ADR chauffeurs. Dat zijn sterke punten waar VERVAEKE al jaren op inzet, onder meer via haar eigen opleidingscentrum. Of het nu gaat om de CO2 die in bier of frisdrank terechtkomt, of medische zuurstof voor ziekenhuizen, elk gastransport is onderworpen aan bijzondere kwaliteitseisen.

Allerlaatste technieken

Daarnaast investeert VERVAEKE niet alleen in specifiek uitgeruste trekkers om de diversiteit aan klantgebonden tankwagens en batterijvoertuigen te kunnen gebruiken, maar ook in eigen cryo tankwagens voor luchtgassen. Deze eigen vloot ondersteunt de wensen van de klant op momenten waar extra capaciteit nodig is. Bovendien worden deze nieuwe tankopleggers met de allerlaatste technieken uitgerust op het vlak van kwaliteit, veiligheid, uitrusting en automatisatie.

Messer kijkt uit naar samenwerking

Annett Beier, managing director Messer Benelux, licht toe: "We kijken uit naar een toekomstige samenwerking met VERVAEKE. De gelijkgestemde bedrijfswaarden, de toekomstvisie en de nabijheid van VERVAEKE ten opzichte van onze grondstoffen en klanten waren cruciale elementen om deze samenwerking met vertrouwen aan te gaan."

Mijlpaal voor VERVAEKE

Serge De Wolf, managing director van VERVAEKE, legt uit: “Dit contract is voor VERVAEKE als groep een absolute mijlpaal. Het zal ons toelaten om een belangrijke rol te spelen in deze veeleisende specialiteit. Ons doel is al langer om naast onze chemische activiteiten en onze Belux brandstoffendistributie ook een vooraanstaande speler te worden in gasdistributie. We zijn dan ook verheugd deze samenwerking met Messer aan te gaan.”

Over VERVAEKE

Familiebedrijf VERVAEKE heeft zich sinds de oprichting in 1935 in Spiere (België) ontwikkeld tot een aanbieder van geïntegreerde logistieke oplossingen voor de chemische en olie-industrie. Na de overname van Van der Lee in 2017 en Jan Dohmen in 2019 beschikt VERVAEKE over een vloot van meer dan 1000 tankwagens en 800 tankcontainers en heeft het een ideale ligging in de grootste chemiecluster van Europa. VERVAEKE vertegenwoordigt een omzet van meer dan 140 miljoen euro en 950 medewerkers verspreid over 13 locaties.

https://www.vervaeke.com