Afgelopen jaar kon het NK Veiligste Chauffeur geen doorgang vinden vanwege de coronapandemie. Dit jaar gaat het NK wel van start. Vanzelfsprekend zal de finale in Assen volledig ‘coronaproof’ worden georganiseerd.

NK Veiligste chauffeur 2021

Tijdens het NK nemen vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Het evenement begint met een onlinefase met kennisvragen en reactietests. De beste 25 chauffeurs kwalificeren zich voor de finaledag. Op het TT Circuit in Assen strijden de finalisten om de titel door onder andere enkele uitdagende praktijkproeven af te leggen.

Vorig jaar vielen in Nederland volgens het CBS 610 doden in het verkeer. Op de Europese wegen kwamen in 2020 18.800 mensen om het leven. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat aantal moet en kan omlaag. TVM verzekeringen wil met het NK Veiligste Chauffeur – dat onderdeel is van de TVM Awards – is een wezenlijke bijdrage te leveren aan veiligheid op de weg. om meer bewustwording voor het onderwerp te creëren, onder andere met de organisatie van het NK Veiligste Chauffeur als onderdeel van de TVM Awards.

Wat zijn de TVM Awards?

De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental Benelux, VVN (Veilig Verkeer Nederland), STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek), BP, ANWB en Advance Groep. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers- voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur.

Hélène Hendriks ambassadrice

Tv-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al sinds het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij zal op 25 september ook de finaledag presenteren en de prijzen uitreiken. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de TVM Award.

veiligste vrachtwagenchauffeur van nederland
Martin Kolff wordt gehuldigd als winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2019 door ambassadrice Hélène Hendriks en TVM-ceo Arjan Bos.

De gehele top 25 wint daarnaast een bezoek aan de Volvo-fabriek, het Volvo Trucks-democentrum en het Volvo Museum in het Zweedse Göteborg. De nummers 26 tot en met 75 worden uitgenodigd voor een exclusief bezoek aan de grootste Volvo Trucks-fabriek in Gent.

‘Duim omhoog naar chauffeurs’

Arjan Bos, ceo bij TVM verzekeringen, over de TVM Awards: "We hebben in Nederland gelukkig heel veel vrachtwagenchauffeurs die veilig, goed en rustig rijden en daardoor juist ongelukken weten te voorkomen. Sterker nog: de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs behoren tot de veiligste vervoerders van Europa. Daar mogen we best trots op zijn. Wij steken graag de duim omhoog als mensen goed presteren. Dat blijven we doen, onder andere met de TVM Awards.”

NK Veiligste chauffeur TVM verzekeringen