Leasen van zwaar materieel heeft veel voordelen ten opzichte van kopen of huren. Een vrachtwagen is een grote investering en kan daarom een aanslag zijn op de bedrijfskas van een onderneming. Wie kiest voor leasen, kan deze investering spreiden door een vast maandbedrag te betalen voor een afgesproken periode. Zo kan een bedrijf blijven groeien. 

Voordelen van leasen

Leasetermijnen zijn bovendien aanzienlijk lager dan de maandbedragen wanneer de keuze valt op het huren van een truck of trailer. Bovendien kan een ondernemer aan het einde van de leaseperiode volledig eigenaar van het transportmiddel zijn.

Bekijk hieronder de video over de voordelen van leasen ten opzichte van kopen of huren.


Zwaar materieel: waarom Beequip?

Bij Beequip kan een ondernemer rekenen op een simpele en snelle aanpak, waarbij de financiering binnen 72 uur rond kan zijn. Bovendien is Beequip uniek in het aanbieden van:

Elektrische bedrijfswagen leasen
Beequip houdt de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten. Als eerste merkonafhankelijke financier biedt het nu ook leaseoplossingen voor elektrische bedrijfswagens. Het wil alle ondernemers in Nederland kunnen ondersteunen met hun vragen en behoeften om de stap naar elektrisch te maken.  

Gebruikt materieel leasen
Omdat Beequip equipmentexperts in dienst heeft, kan het de waarde van transportmiddelen bepalen. Daardoor kan ondernemer bijvoorbeeld ook gebruikte vrachtwagens leasen. Dit kan een slimme keuze zijn omdat ‘de kop er al af’ is; dat scheelt in de maandlasten.

Sale & lease back
Een ondernemer kan ook terecht bij Beequip wanneer hij kapitaal wil vrijmaken door middel van herfinancieren ofwel sale & lease back. Met sale & leaseback verkoopt een ondernemer materieel dat hij al in bezit hebt aan de leasemaatschappij. Vervolgens leaset hij dit terug voor een vast bedrag per maand. Aan het einde van de looptijd is hij weer de volledige eigenaar van het materieel. En ondertussen kan hij het materieel gewoon blijven gebruiken.

Vliegende start

Veel ondernemers hebben volgens Beequip de stap al gemaakt. Zo ook Logistic Group Holland (LGH), die midden in de lockdown een verfrissend, modern transportbedrijf startte. Met een goed plan kregen ze het vertrouwen van Beequip om een gloednieuwe vloot van ruim € 1 miljoen te leasen. Het bedrijf kon zo zelfs in deze tijd een vliegende start maken. “Beequip begrijpt het transport. Het is de perfecte partner voor partijen zoals wij – ondernemers die kansen zien. Ze handelen goed, snel en adequaat. Samen snappen we het ondernemerschap.”

Online leaseprijs berekenen

Benieuwd geworden naar de maandelijkse kosten van een lease bij Beequip? Maak hier een vrijblijvende leaseberekening.