Van de Brug vervoert plantaardige en dierlijke oliën en vetten voor de levensmiddelenindustrie, de diervoederindustrie en daarnaast ook voor het technische segment. Van de Brug Internationaal Tanktransport is opgericht in 1963 en bestaat dus al zestig jaar.

Op dit moment telt het bedrijf zo’n 120 medewerkers. Het wagenpark bestaat uit 88 vrachtwagens en 145 opleggers. Het werkgebied is West-Europa, heel veel Benelux, Duitsland en Frankrijk, maar ook in Denemarken, Zwitserland, en Oostenrijk zie je de blauwe Van de Brug-auto’s rijden.

Overstappen zonder problemen

Broer en zus Evert van de Brug en Arjanne Stoffelsen zijn de derde generatie. Naast de zorg voor de eigen mensen, zijn ze ook zorgzaam voor de omgeving en de natuur. Zo rijdt de hele vloot van Van de Brug sinds april 2019 op Blauwe Diesel. „In het verleden hadden we al met diverse biodiesels geëxperimenteerd, maar dat leverde niet de gewenste resultaten op. Blauwe Diesel blijkt wel dé oplossing”, vertelt de ondernemer.

De overstap op Blauwe Diesel is zonder problemen verlopen. „We hebben een eigen tankstation op het terrein en die wordt alleen nog gevuld met ‘smurfendiesel’, zoals het door onze chauffeurs weleens gekscherend wordt genoemd.” Natuurlijk wordt er ook onderweg getankt, dan is het ‘gewone’ diesel. De diesels kunnen dus gewoon door elkaar gebruikt worden, daar zitten geen restricties aan.

Vermindering CO2-uitstoot

Blauwe Diesel is daarbij minder belastend voor het milieu. „Voor ons was de keuze dus niet moeilijk en wij adviseren andere dieselrijders dan ook om over te stappen op Blauwe Diesel. In ons geval betekent het dat we in 2020 ruim 5000 liter minder AdBlue hebben gebruikt, een afname van 5%. Bovendien hadden we in 2020 ruim 900.000 kilo minder CO2-uitstoot, een vermindering van 30%. Een prachtig resultaat.”

Lees ook: Jaarlijks 1.0 megaton CO2 besparen