“De specialiteiten van Verheul Transport komen perfect overeen met de activiteiten van H.Essers Infra, dat zich richt op transport voor bouw- en infrastructuurprojecten”, vertelt Gert Bervoets, ceo bij H.Essers. “Met die businessunit zijn wij marktleider in de Benelux, een positie die het bedrijf graag wil blijven versterken. En daarvoor kijken we ook over de grenzen. We willen met name onze aanwezigheid in Nederland uitbouwen en er zorgen voor een goede regionale spreiding. In 2019 namen we er al Gebroeders Hoefnagels Transport over. De acquisitie van Verheul Transport is complementair en laat ons toe een groter gebied van Nederland af te dekken. Bovendien is de transporteur net als wij een familiebedrijf dat inzet op complete logistieke oplossingen, waardoor onze missie en waarden sterk overeenkomen.”

Medewerkers en management Verheul Transport 

Met de overname breidt H.Essers zijn vloot voor prefabbeton en betonproducten significant uit. De medewerkers van Verheul Transport blijven aan boord. Ook het management, de gebroeders Leendert en Jaap Verheul, zullen het bedrijf mee blijven besturen. “De overname door H.Essers biedt ons de ruimte om verder te groeien en ons aanbod aan transportoplossingen te blijven optimaliseren voor onze klanten”, aldus de gebroeders Verheul. Bervoets voegt hieraan toe: “We bundelen onze krachten en delen onze jarenlang opgebouwde expertise. Daar profiteren zowel de klanten van H.Essers als die van Verheul Transport van. Zij kunnen vanaf nu rekenen op een nog ruimer aanbod aan complete, flexibele oplossingen voor hun bouwtransport, volledig afgestemd op hun noden.”

Bouwmaterialen, prefabbeton, sierbestrating

Verheul Transport werd in 1963 opgericht door Arie Verheul. Waar hij ooit begon met het vervoer van straatstenen en aardappelen, is het familiebedrijf vandaag gespecialiseerd in het transport van bouwmaterialen, prefabbeton en sierbestrating. Dankzij een goed uitgerust wagenpark en goed opgeleide chauffeurs is de firma ook gespecialiseerd in het laden en lossen van bijvoorbeeld betonnen vloerelementen, keerwanden en andere zware ladingen. Bij het bedrijf werken zo’n veertig chauffeurs en vijf bedienden. Verheul Transport beschikt over een wagenpark van ruim veertig trucks, waaronder kippertrailers, citytrailers en kraantrailers die voorzien zijn van een laad- en loskraan met een hefcapaciteit van 3 tot 5 ton. De transporteur heeft bovendien een moderne werkplaats.

Chemie, pharma, infra, parts

H.Essers werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is uitgegroeid tot groot Europees bedrijf op het vlak van logistiek voor sectoren als chemie, pharma, infra en parts. Het bedrijf telt momenteel 1.300.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.440 trekkers, 3.816 trailers, 480 Safeboxes en 1800 Isotanks. 41 procent van deze vloot is multimodaal inzetbaar. Bij H.Essers werken 6.960 mensen verdeeld over 89 vestigingen in negentien landen.

Lees ook: H.Essers plant buitendijkse containerterminal in Bergen op Zoom