IDS ontzorgt bedrijven waarvoor transport geen kernactiviteit is, zodat ze zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten. Via Shippeo’s platform levert IDS een dashboard met in één overzicht de track-and-tracestatus over verschillende vervoerders heen, inclusief een realtimelink voor de eindklant. Omdat klanten via dit dashboard exact weten wanneer welke vrachtwagen aankomt en bij welk dock de truck gelost gaat worden, kunnen ze de productiviteit op laad- en afleverlocaties verbeteren en de planning optimaliseren. 

Realtime informatie over status

“DSM, een van onze klanten waarvoor wij de Europese goederenstroom en alles wat daarbij komt kijken organiseren, gaf bij ons aan zijn klanten realtime te willen informeren over de status van leveringen”, vertelt Leon de Koning, managing director bij IDS. "Samen zijn we op zoek gegaan naar de beste oplossing en al snel kwamen we bij Shippeo uit. Zij bedienen net als wij heel Europa en het trackrecord van deze software oplossing is indrukwekkend.” 

‘Wij geloven niet dat één partij goed is in alles. Iedereen is wel goed in iets. De kunst is om specialisten bij elkaar te brengen’

Leon de Koning, managing director bij IDS

Kleinere CO2-footprint 

Het realtime transportation visibility-platform (RTTV) van Shippeo helpt verladers, vervoerders en eindklanten bij het realtime inzichtelijk maken van goederenstromen. Doordat de hele transportketen ‘on the spot’ op de hoogte is van de status kunnen mogelijke problemen snel geïdentificeerd en opgelost worden.  “Wij geloven niet dat één partij goed is in alles”, zegt De Koning. "Iedereen is wel goed in iets. De kunst is om specialisten bij elkaar te brengen en kennis, systemen en data slim te integreren. Dat stilstaande trucks geld kosten weten we allemaal. Dankzij de samenwerking met Shippeo kunnen we iedereen in de keten zeer nauwkeurig informeren over verwachte aankomsttijden. Een transportation visibility-platform helpt bedrijven niet alleen kosten te besparen, maar ook de CO2-footprint te verkleinen.” 

realtime informatie ids shippeo
Leon de Koning: “Voorspellingen op basis van data, dat is waar de markt naartoe beweegt.”

What’s next? 

Op de vraag wat de volgende stap is, antwoordt De Koning: “Nu maken we inzichtelijk waar een truck zich bevindt. De volgende stap is de locatie van de lading zelf. Dit is ontzettend waardevol, zeker voor LTL-klanten.” Bij LTL-transport (Less Than Truckload) worden ladingen van meerdere bedrijven in één truck gecombineerd. “In deze volgende stap kunnen onze klanten voor zichzelf en hun eindklanten exact op palletniveau inzichtelijk maken waar hun goederen zich op dat moment bevinden. Hiermee is ons innovationlab aan het experimenteren en we hopen hier na de zomer meer over te kunnen vertellen. Big data en predictive analytics, dat is uiteindelijk waar de markt naartoe beweegt.”

Over IDS 

IDS is control tower-specialist met een focus op wegtransport. Het bedrijf ontzorgt business-to-businessklanten bij het organiseren van het transport van goederen door Europa. IDS-klanten hebben de flexibiliteit om elke combinatie van de modulaire en schaalbare cloudgebaseerde Transport Management Suite in licentie te nemen, maar ze kunnen ook de volledige logistiek uitbesteden of kiezen voor een combinatie van beide. IDS zet zich in voor het verduurzamen en digitaliseren van het transportlandschap door technologie, mensen, data en IT met elkaar te verbinden. 

Over Shippeo 

Het platform van Shippeo, Europese marktleider in supply chain visibility, biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden (ETA’s) voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Hierbij wordt rekening gehouden met alle mogelijke factoren, zoals files, maar ook rij- en rusttijden van de chauffeur. Shippeo is opgericht in 2014 en volgt meer dan 10 miljoen ladingen per jaar in 72 landen voor toonaangevende klanten zoals Coca-Cola HBC, Carrefour, Saint-Gobain en Schneider Electric.