Transport & Logistiek dockt aan bij: 
Wie: Stefan Raimondo (47)
Bedrijf: Dachser Netherlands
Functie: Country Manager European Logistics Netherlands

Hoe bent u in de sector terechtgekomen en wat vindt u daar leuk en uitdagend aan?

Mijn passie voor transport en de logistieke sector ontstond toen ik als kind regelmatig met mijn oom in het weekend of tijdens vakanties meereed op de vrachtwagen. De dynamiek fascineerde me, hoe alles in beweging was en hoe belangrijk het was om ervoor te zorgen dat alles op tijd en op de juiste manier werd geleverd.

Na de middelbare school ben ik daarom Logistiek en Technische Vervoerskunde gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam, om mijn hart te volgen en mezelf verder te ontwikkelen. Na mijn studie ben ik als stagiair begonnen bij een internationaal logistiek dienstverlener en heb daar gedurende tien jaar in verschillende functies gewerkt, waarvan 4,5 jaar in Italië. Vanwege mijn gezin besloot ik terug te keren naar Nederland en werkte ik als vestigingsmanager en operationeel directeur voordat ik bij Dachser terechtkwam.

Als Country Manager European Logistics Netherlands is mijn grootste uitdaging om de sterke positie van Dachser Netherlands verder uit te bouwen en onze hoogwaardige dienstverlening nog verder te verbeteren. Daarnaast wil ik onze diverse professionele teams verder ontwikkelen en streven naar de maximale synergie om onze klanten uiteindelijk de beste service en kwaliteit te bieden, iedere dag. En dit allemaal met een positieve energie en plezier in ons mooie vak en werk.

Welke ontwikkelingen vindt u belangrijk?

Als logistiek dienstverlener zijn we altijd bezig met het verbeteren van onze dienstverlening en het toepassen van nieuwe technologieën. Een belangrijke ontwikkeling die momenteel speelt is bijvoorbeeld de verdere digitalisering van onze processen. Daarnaast zijn er ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, zoals het gebruiken van klimaatvriendelijke energie en alternatieve brandstoffen om onze CO2-uitstoot te verminderen. Verder is Dachser bezig met diverse uitbreidingen die in goede banen geleid dienen te worden.

Lees ook: Dachser wil Müller Fresh Food Logistics overnemen

Wat zou u willen veranderen in/aan de sector en waarom?

Ik zou graag zien dat de logistieke sector nog meer samenwerkt om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan, van verladers tot aan ontvangers. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van de CO2-uitstoot, het verbeteren van de veiligheid en het optimaliseren van de supply chain.

Door meer samen te werken, kunnen we betere oplossingen ontwikkelen en de sector als geheel verder verbeteren. Hierbij is een hands-on en nuchtere mentaliteit belangrijk. In het teruggaan naar de eenvoud zit namelijk vaak de grote winst. Dit kan simpelweg zijn: een zending een dag later accepteren en combineren met een andere levering of de belading van een zending vergroten waardoor er met minder lucht wordt gereden.

Wat is een hobby of leuke bezigheid buiten het werk?

Mijn vrije tijd besteed ik het liefst met mijn gezin. Daarnaast speel ik graag basgitaar. Ook ben ik sinds kort begonnen met een nog niet vervulde jongensdroom om mijn motorrijbewijs te gaan halen.