In de sector transport en logistiek waar traditioneel aanzienlijk meer mannen dan vrouwen werken, neemt het aantal vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs toe. Met bijna 5% toename in het tweede kwartaal van 2023, is er een duidelijke verschuiving merkbaar in de sector.

En dat was ook merkbaar aan de animo voor deze editie van Ladies Night. Geïnteresseerden konden tijdens het event de wereld van transport en logistiek ontdekken samen met Tom Coronel én twee vrachtwagenchauffeurs van het televisieprogramma Meiden die Rijden. Zo was het mogelijk de eigen skills te testen, mee te rijden in een vrachtwagen, een adviesgesprek te volgen of langs te gaan bij de banenmarkt. Volgens de deelneemsters en organisatie “Een zeer geslaagde avond!”

Campagne

De Ladies Night is onderdeel van de campagne ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ van werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen om meer vrachtwagenchauffeurs voor de sector transport en logistiek te werven. De campagne is mogelijk dankzij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) en wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). 

Lees ook: Vrouwen in transport: ‘Benoem de sector niet zo expliciet als mannenwereld’