Als logistiek bulk- en zakgoedspecialist is Nijhof-Wassink dagelijks met ruim 550 vrachtwagencombinaties nationaal en internationaal onderweg voor zijn klanten in de chemische- en mengvoederindustrie. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee op het gebied van duurzaamheid. Met een proactieve aanpak wil Nijhof-Wassink een positieve bijdrage leveren aan de Green Deal-doelstelling van de Europese Unie: in 2050 klimaatneutraal werken.

Duurzaamheidsprogramma Nijhof-Wassink

Vanuit de vijf thuislanden van Nijhof-Wassink wordt er gewerkt aan het duurzaamheidsprogramma ‘Nijhof-Wassink, Drive for Green’. Initiatieven die hier onder gaan vallen zijn onder andere het verder verduurzamen van het wagenpark, het ‘vergroenen’ van warehouses en kantoorpanden. Daarnaast zal er ook gekeken worden om de efficiency van transport nog meer te verhogen door onder andere verdere digitalisering en intensief gebruik van data.

Minder CO2-uitstoot door lng-trekkers

"Duurzaam werken is niet nieuw voor ons”, zegt Bertil Bouwhuis, managing director Chemical Logistics bij Nijhof-Wassink. "We rijden met de meest zuinige dieselmotoren die relatief minder CO2 uitstoten. In onze vloot hebben we ook een aantal Volvo lng-trekkers. Deze zorgen voor 23 procent minder CO2-uitstoot. Daarnaast worden onze chauffeurs door speciale BBS-trainers gecoacht om veilig en efficiënt te rijden. Daarbij proberen de planners onder andere met behulp van software het aantal lege kilometers te reduceren. Allemaal activiteiten die er nu al voor zorgen dat we duurzaam werken. Dit kan nog beter en daarom ook dit initiatief."

Taak voor logistieke keten

Martin Schoemaker, managing director Feed Logistics Nijhof-Wassink, vult aan: "Het is onze plicht om hiermee aan de slag te gaan en om onze bijdrage aan de Green Deal te leveren. Ook onze opdrachtgevers zijn hier actief mee bezig en wij willen ook hen ondersteunen om hun duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Deze support vragen wij ook weer van onze leveranciers. We moeten dit als logistieke keten samen oppakken.”

De komende jaren gaat Nijhof-Wassink, in nauwe samenwerking met zijn zusterbedrijven Ecotrans Logistics, Nijwa Groep en al zijn stakeholders, diverse projecten ontwikkelen om de gestelde doelen te behalen.