Hoe kunnen logistieke bedrijven waarborgen dat hun supplychain ook in de toekomst hun klanten optimaal kan blijven bedienen? Vakbeurs ICT & Logistiek geeft het antwoord: digitalisering met inzet van tools op het gebied van sales & operations planning, artificial intelligence en het internet of things.

Internationale supplychains

Als de huidige tijd één ding duidelijk maakt, dan is het dat de wereld niet meer zo voorspelbaar is. De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft steeds meer impact op de economie in Europa. De aanhoudende onduidelijkheid rondom de brexit en de toenemende spanningen in de Perzische Golf hebben ook hun weerslag op bedrijven in Nederland. Als de Amerikaanse president Trump sancties instelt tegen Huawei, zijn ook Nederlandse zakenpartners van de Chinese telecomgigant daarvan de dupe. Wie durft nu met zekerheid te stellen hoe zijn internationale supplychain over één, twee of drie jaar eruit zal zien?

Digitalisering supplychain

Het antwoord is digitalisering van de supplychain met hulp van nieuwe technologieën als artificial intelligence en het internet-of-things. Een volledig digitale supplychain - bijvoorbeeld met het internet of things - creëert visibility, een noodzakelijke voorwaarde om snel te kunnen schakelen. Met artificial intelligence zijn we steeds beter in staat om supplychainprocessen te monitoren en automatisch bij te sturen. Slimme IT-tools helpen om meerdere scenario’s voor de toekomst te ontwikkelen, te vergelijken en te gebruiken als basis voor beslissingen. Eén ding geldt ook in de toekomst: een goede voorbereiding is het halve werk.

ICT & Logistiek

ICT & Logistiek vindt plaats op 5, 6 en 7 november in de Jaarbeurs te Utrecht, tegelijkertijd met vakbeurs Logistica. De beurzen staan in het teken van smart warehousing. Binnen dit thema tonen zowel partners als het inhoudelijke programma voorbeelden uit de praktijk die bezoekers inspireren en handvatten bieden voor hun bedrijfsvoering. Ga naar de websites van Logistica en ICT & Logistiek voor meer informatie of registreer hier direct.

Het laatste nieuws omtrent trucks, materiaal en alles in de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.