Bas vervolgt: "De komende jaren zal de logistieke sector aanzienlijk veranderen waardoor kansen maar ook zeker bedreigingen ontstaan. Door onderdeel te zijn van een grotere nog professionele organisatie als de Raben Group, zijn we als middelgrote speler minder kwetsbaar voor deze externe invloeden.” 

Bas Group groeit sneller dan verwacht

In het interview dat Transport & Logistiek vorige maand had met Bas gaf hij al aan dat de Bas Group sneller groeit dan verwacht. Met een omzet die binnen een paar jaar bijna is verdubbeld en de opening dit jaar van twee nieuwe warehouses in Roosendaal realiseerden Bas en zijn team ondanks de coronapandemie en eerder dan gepland de doelen die zij zich gesteld hadden. "We hadden uitgerekend dat we binnen drie jaar naar een omzet van € 50 miljoen per jaar moesten. Even hebben we toen gekeken naar overnames, maar we vonden op korte termijn niet het juiste bedrijf wat bij ons past. We moesten dus gaan voor autonome omzetgroei. We zijn toen zaadjes gaan planten bij diverse partijen. Afgelopen jaar en ook dit jaar kwamen die geplante zaadjes uit en nu zitten we nu na twee jaar al op een omzet van ruim € 45 miljoen.”

lorenzo bas bas group
Lorenzo Bas: "Door onderdeel te zijn van een grotere organisatie als de Raben Group, zijn we minder kwetsbaar voor externe invloeden.”

Bas gaf in datzelfde interview ook aan voor zijn  gevoel momenteel op een kruispunt te staan. "Sowieso is het even pas op de plaats om ervoor te zorgen dat de mensen, systemen en processen op de nieuwe locaties allemaal goed lopen voordat we verdere stappen nemen. De vraag is echter of we die stap willen nemen. We zijn nu een bedrijf met 250 werknemers. Ga je dat beheersen en behouden of ga je uiteindelijk toch doorgroeien? Het is een moeilijke keuze als je zoals ik verknocht ben aan de overzichtelijkheid en saamhorigheid van een familiebedrijf.”

Over Raben Group

Raben Group is een van oorsprong Nederlands bedrijf, maar het hoofdkantoor is sinds de jaren negentig gevestigd in het Poolse Poznan. Raben bestaat inmiddels negentig jaar, is actief in dertien Europese landen, heeft meer dan 150 vestigingen, ongeveer 1.200.000 m2 aan warehouses en een jaaromzet van € 1,3 miljard. In Nederland is Raben gevestigd in Oss. Door de overname van Bas Group vergroot het familiebedrijf zijn netwerk in Zuidoost-Europa en verstevigt het zijn positie op het gebied van contractlogistiek en intermodaal vervoer. 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Alle 250 medewerkers van de Bas Group in Nederland, Italië en Slowakije gaan met baanbehoud mee naar de Raben Group. De relaties en zeker ook werknemers van Bas kunnen profiteren van de mogelijkheden binnen de Raben Group, zegt ceo Ewald Raben. "De overname van de Bas Group biedt mooie nieuwe mogelijkheden in Europa, uitbreiding van ons netwerk en zal onze positie in de Benelux versterken en groeikansen in Zuid-Europa vergroten.” 
Voor Bas was het belangrijk dat de nieuwe aandeelhouder maatschappelijke verantwoordelijkheid, ethiek en integriteit hoog in het vaandel heeft staan. "Raben voldoet daar aan en heeft net als Bas een enorme drive om innovatief en duurzaam te zijn."