Rhenus en Wijnands zullen voortaan vooral in het bulk- en stukgoedvervoer actief zijn. De jarenlange ervaring van Wijnands vormt een waardevolle aanvulling op de activiteiten die het van oorsprong Duitse bedrijf al in deze regio ontplooit.

Rhenus haalt kip- en koelconstructies binnen

"Naast kennis brengt Wijnands zijn vrachtwagens met unieke kip- en koelconstructies mee”, zegt Thomas Maaßen, directeur van Rhenus Transport. "Deze uitrusting van de vrachtwagens maakt het mogelijk om diverse producten te vervoeren.”

Wijnands Bulk Care actief in West-Europa

Het in 1934 opgerichte Wijnands Bulk Care verzorgt vanuit zijn vestiging in het Belgische Lanaken met name transporten naar West-Europa. Sascha Hähnke, directeur van Rhenus Transport, en Harold Wijnands gaan de directie vormen. Directeur Miranda Frederiks-Wijnands gaat de directie verlaten.

'Wijnands is ideale partner'

"We zien in Wijnands een ideale partner, die een perfecte aanvulling vormt op ons logistieke aanbod in de Benelux”, aldus Hähnke. Ook de verkopende partij is positief. Harold Wijnands zegt hierover: ”De verkoop aan de Rhenus Groep is vanuit strategisch opzicht winst voor de ondernemersgroep en versterkt onze marktpositie in de toekomst aanzienlijk."