Met deze logistiek prijscalculator kan voor ieder transport de juiste prijs berekend worden. Naast een benchmark voor huidige markttarieven geeft de tool ook inzicht in de duur van het transport, het aantal kilometers en de CO2-uitstoot. 

De prijscalculator berekent niet alleen de prijs van vandaag, maar laat ook de marktontwikkeling zien, wat bij het maken van prognoses meer dan wenselijk is. Om tot dit resultaat te komen heeft het Data & Development-team van Uturn data van honderdduizenden shipments verwerkt tot een zelflerend algoritme. “De prijscalculator geeft alle verladers in Europa een toetsingsinstrument, wat in deze uitdagende tijden van veel volatiliteit precies is wat ze nodig hebben”, legt CCO van Uturn Niels Duijvestijn uit.  

Testen Uturn Prijscalculator

De afgelopen maanden hebben meer dan vijftig verladers, in onder andere Rotterdam, Hamburg, Antwerpen, Le Havre en  Barcelona de prijscalculator getest. De prijzen bleken zo nauwkeurig dat meerdere verladers in Europa de prijscalculator hebben ingezet om complete tenders te laten beoordelen. 

Na de lancering is de Uturn Prijscalculator te gebruiken via het platform en de website. “De prijscalculator wordt de eerste drie maanden kosteloos aangeboden om zoveel mogelijk verladers in Europa een kans te geven deze te gebruiken”, aldus Duijvestijn.