De activiteiten van Gé Simons Internationaal Transport – evenals Van den Bosch opgericht in 1964 –  bestaan uit onder andere het intermodale vervoer van droge bulkgoederen met silodrukcontainers naar de Italiaanse markt. 

Van den Bosch versterkt positie

De overname betreft de activiteiten van Gé Simons die zich richten op het transport van droge bulkgoederen. Hiermee breidt Van den Bosch zijn transportnetwerk op de Europese markt verder uit. “De sterke focus op Italië van Gé Simons sluit aan bij onze Europese groeistrategie als intermodaal logistiek dienstverlener”, zegt Daandels. “Met de overname versterken we onze positie op de Italiaanse markt en brengen we onze drogebulkactiviteiten verder tot ontwikkeling.” 

De logistieke dienstverlener heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in uitbreiding binnen het drogebulksegment en is inmiddels Europees marktleider in silodrukcontainertransport. 

Drogebulkactiviteiten

De drogebulkactiviteiten worden voortgezet onder de vlag van Van den Bosch en geïntegreerd binnen de vestigingen van de logistiek dienstverlener. De overname betreft onder meer de containervloot, bestaande uit 40 ft-silodrukcontainers, en diverse trucks, opleggers en chassis. 

Lees ook: Duurzamer met slimme bulklogistiek

Ook alle betrokken medewerkers, zowel chauffeurs als kantoormedewerkers, worden onderdeel van Van den Bosch. Daandels: “Ik ben verheugd dat het team van Frank Simons aan boord blijft en zijn expertise toevoegt aan onze organisatie.” Simons sluit zich daarbij aan: “Ik ben er trots op dat we de juiste partij hebben gevonden waaraan we onze medewerkers en klanten kunnen toevertrouwen. Dankzij de overname profiteren zij van het uitgebreide Europese netwerk, de capaciteit en de kennis die Van den Bosch de afgelopen decennia heeft opgebouwd.”