De aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Rijksoverheid, hebben Siemons voor de komende vier jaar benoemd, op voordracht van de Raad van Commissarissen (RvC). Voorzitter van de RvC Koos Timmermans: “Het Havenbedrijf blijft met deze benoeming geleid door een vertrouwd gezicht voor medewerkers en klanten. Daar is de RvC blij mee. Boudewijn Siemons heeft zich in het afgelopen half jaar bewezen als een meer dan goede CEO. Hij is een echte verbinder. Naast een groot hart voor de haven, brengt hij ervaring mee uit de maritieme sector, infrastructuur en energietransitie.”

Boudewijn Siemons: “De Rotterdamse haven verbindt Europa via logistieke ketens met de rest van de wereld. Samen met medewerkers en klanten geeft het Havenbedrijf vorm aan een toekomstbestendige haven die stevig is geworteld in regio en stad. Het geeft mij veel energie om hiermee iedere dag weer aan de slag te gaan. Ik ben blij dat ik dat mag blijven doen als CEO van het Havenbedrijf.”

Beloningsbeleid directie

De benoeming van Siemons tot CEO volgt op het vaststellen van een vernieuwd beloningsbeleid voor de algemene directie van het Havenbedrijf (CEO, COO en CFO) door de aandeelhouders. Nieuwe bestuurders krijgen een vast basissalaris met een maximum van 365.000 euro per jaar voor de CEO en 328.500 euro voor de COO en CFO. Deze bedragen liggen substantieel lager dan voorheen. De variabele beloning komt daarnaast te vervallen en het aanvullende pakket is versoberd. Voor de huidige twee directieleden Siemons en De Leeuw is een overgangsregeling afgesproken. CEO Siemons krijgt een vergelijkbare beloning als in zijn tijd als COO van het Havenbedrijf.

Boudewijn Siemons

Werktuigbouwkundig ingenieur Boudewijn Siemons was sinds 15 juli 2023 CEO a.i. en sinds oktober 2020 COO bij het Havenbedrijf in Rotterdam. Daarvoor werkte hij bij Koninklijke Vopak als President van de divisie Noord- en Zuid-Amerika. Hij was bij dat bedrijf eerder lid van het management en werkte in die hoedanigheid in Europa, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Daarvoor (van 1998 tot 2006) vervulde Siemons diverse managementfuncties bij Koninklijke Volker Wessels. Boudewijn Siemons begon zijn loopbaan in 1987 bij de Koninklijke Marine, waar hij tot 1998 heeft gewerkt. Hij studeerde aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en de TU Delft.

Lees ook: “De straat op voor meer personeel”