Deze overname door de Franse STEF Groep zal naar eigen zeggen de geografische dekking van het bedrijf in alle productie- en consumptiegebieden in Nederland versterken. Het verbreedt het aanbod van transport-, logistieke en verpakkingsdiensten voor levensmiddelen. Daarnaast vergroot het de waardepropositie voor alle spelers in de Nederlandse food supply chain (levensmiddelenproducenten en retailers).

Passend

Bakker Logistiek, een familiebedrijf van de vierde generatie, is gespecialiseerd in transport, logistiek en verpakkingsdiensten voor levensmiddelen in Nederland. Het is een van de grootste temperatuurgecontroleerde bedrijven in het land, met 1.400 medewerkers en een wagenpark van 325 voertuigen, met een totale omzet van 150 miljoen euro. Het portfolio van Bakker Logistiek bestaat uit 6 vestigingen op 3 locaties: Zeewolde, Tilburg en Heerenveen en beslaat 170.000 m² met 205.000 palletplaatsen. STEF is sinds 2014 aanwezig in Nederland en is gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor levensmiddelen (gekoeld en diepvries). STEF Nederland heeft 400 medewerkers en meer dan 100 voertuigen. STEF opereert vanuit 4 vestigingen op 3 locaties: Bodegraven, Eindhoven en Raalte.

Strategie

Christophe Gorin, general manager Noord Europe STEF Group, zegt: “We zijn verheugd met de overeenkomst met Bakker Logistiek, welke in lijn ligt met onze strategie als pure speler in de Food Supply Chain en onze positie in Noord-Europa versterkt. De fusie is het gevolg van de vele complementaire kenmerken en synergiën tussen onze twee bedrijven, net als de erkende deskundigheid van onze teams. Het stelt ons in staat om een nieuwe eersteklas dienstverlening op te bouwen waarmee we onze klanten kunnen ondersteunen bij hun nationale en internationale ontwikkeling”.

Continuïteit

Jan Prins, ceo Bakker Logistiek, zegt: “Wij zijn trots op de ontwikkeling van Bakker Logistiek in de afgelopen jaren. Dankzij de inzet van onze betrokken medewerkers is er een prachtig bedrijf neergezet. Met deze overname door STEF zetten wij een mooie stap om onze nationale en internationale ambities waar te kunnen maken. Onze klanten krijgen hiermee de beschikking over een uitgebreid professioneel netwerk in Nederland en Europa. Hierdoor kunnen wij onze continuïteit als stabiele en duurzame ketenpartner in de foodsector verder vorm gaan geven”.