Door corona realiseren we ons hoe fragiel ons bestaan is. Dit klinkt zwaar, maar een goede gezondheid is een groot goed en daar moeten we zuinig op zijn. Het is deels bepaald door het lot, want een ongeluk of ziekte overkomt je. Het is ook deels de verantwoordelijkheid van onszelf, we hebben zelf invloed op een aantal risicofactoren. Bijvoorbeeld het hebben van een gezonde levensstijl. De beroepsbevolking brengt veel tijd werkend door. Hoe kan de werkgever bijdragen aan een vitaal bestaan? 

Personeelstekort is actueler dan ooit. Er zijn (veel) meer vacatures dan werkzoekenden. Ook kampen veel bedrijven met een hoog ziekteverzuim onder hun personeel en daarmee uitval van het personeel. Er zijn meer arbeidskrachten nodig om hetzelfde werk te verzetten. Daarmee neemt de druk op het overige personeel toe en zo heb je de vicieuze cirkel al gauw te pakken. We willen allemaal het beste uit onze medewerkers halen en bovenal dat zij gezond hun pensioen halen. 

Het fysieke aspect van onze sector brengt uitdagingen met zich mee als het gaat om duurzame inzetbaarheid van de mensen. Met een gezonde levensstijl alleen ben je er nog niet. De vrachtwagen moet nog steeds bestuurd worden en de zendingen geladen en gelost. Dit werk zal – zelfs met de huidige moderne technologie – voorlopig door de mens uitgevoerd blijven worden. Gelukkig komen er steeds meer hulpmiddelen op de markt, waarmee de fysieke belasting van de mensen minder wordt. Het is echter wel aan de werkgever om dit te faciliteren.

‘De vitaliteit van onze medewerkers kunnen we toevoegen aan het lijstje van onze vele uitdagingen’

Cindy Visser, Directeur bij Visser Duiven

Ondanks de grote mate van fysieke beroepen binnen onze sector, mogen we het zittende beroep niet vergeten. Als werkgever bestaan er veel mogelijkheden om de mensen vitaal aan het werk te houden. Het stimuleren van woon-werkverkeer op de fiets bijvoorbeeld. Een ommetje maken in de lunchpauze, zit-stabureaus of gratis fruit in de kantine. Relatief kleine veranderingen die een groot verschil kunnen maken voor medewerkers en hun gezondheid. 

En wat te denken van de mentale gezondheid van medewerkers? Mentale ongezondheid kan leiden tot lagere productiviteit en verzuim, en fysieke klachten veroorzaken waardoor iemand niet kan werken. Kortom, de vitaliteit van onze medewerkers kunnen we toevoegen aan het lijstje van de vele uitdagingen die onze sector rijk is. Cruciaal is dat werkgevers de vitaliteit van hun medewerkers niet zien als een kostenpost, maar als een rendabele investering.

Cindy Visser is directeur bij Visser Duiven.