De nieuwste variant van de MagProtect is één geheel geworden en er is, los van de magneet, met polypropyleen slechts één grondstof gebruikt. Ook het rvs-scharnier is vervangen door kunststof. Hierdoor is de MagProtect 20 procent lichter geworden. Het scharniergedeelte is daarnaast voorzien van verzwaarde ribben en daardoor stootvaster. Omdat de MagProtect makkelijk is te (de)monteren, is deze herbruikbaar.

Eén spuitgietproces

Directeur Chris Lindenberg van MagProtect: “We hebben een matrijs ontwikkeld die deze protector in één spuitgietproces kan produceren. Hierdoor zijn de productiekosten lager, waardoor de MagProtect ook voordeliger kan worden aangeboden aan onze afnemers. Door het gebruik van één grondstof is het product ook milieuvriendelijker.”

Laden en lossen nog beter beveiligen

De Ermelose logistiek dienstverlener St van den Brink is een van de eerste klanten van MagProtect en samen met Zepro mede-initiatiefnemer van de MagProtect met scharnier. Wagenparkbeheerder Sander Jansen van St van den Brink is tevreden met de laatste verbeterslag. “Met de vernieuwde MagProtect kan het wegvervoer het laden en lossen voortaan nog beter beveiligen. We zijn er trots op aan de basis te hebben gestaan van deze nieuwe variant van de hoekbeschermer.”

“Het bedenken en ontwikkelen van deze nieuwe versie vanuit het perspectief van de chauffeur was een mooi staaltje van samenwerking”, aldus Marco Kranenbroek van onafhankelijk logistiek adviesbureau Bricklog. “Daarnaast is het initiatief direct omarmd door een aantal transportbedrijven, de laadkleppenproducent en een carrosseriebouwer. Allemaal hebben deze op voorhand mee geïnvesteerd om de veiligheid rondom de laadklep mogelijk te maken.”

38 landen

De beschermer voor het markeren van uitstekende lading, kwetsbare hoeken of openstaande laadkleppen wordt in 38 landen gebruikt. Het product uit IJmuiden wordt, naast in de transport- en logistieksector, ook veelvuldig gebruikt in de staalverwerkende industrie en de bouwsector.

Kijk voor meer informatie op www.magprotect.nl.