De oplegger wordt ingezet voor het transport van allerlei bouwmaterialen, verkeersborden en materiaalcontainers en schaftketen van Visser Assen, groothandel in bouwmaterieel. 

Sluyter Logistics zocht maatwerk

Sluyter Logistics is de logistieke partner van Visser Assen. In nauwe samenwerking tussen beide partijen en Krone werd de optimale oplegger ontwikkeld voor het vervoer van het brede en uiteenlopende assortiment. Sjouke Vogelzang van Sluyter Logistics: “We zochten echt maatwerk en met Krone zijn we er in geslaagd om een multifunctionele oplegger neer te zetten waarmee we veilig en efficiënt alles kunnen vervoeren.” 

Ladingzekering

Er werd gekozen voor een vlakke oplegger met zijborden en een groot aantal rongposities voor het veilig zekeren van de meest uiteenlopende ladingen. Ook kwamen er extra stevige zijborden. Deze kunnen tijdens de levensduur worden nagespannen doordat er een sluiting wordt gebruikt volgens het Hestal-principe, dus met een draaibare kop. Verder hebben de aluminium zijborden een extra versteviging. Dit wordt bereikt met draadeindes die vanuit de scharnieren naar boven lopen. Daardoor bieden deze Krone-zijborden een grote stabiliteit en extra ladingzekering. 

Gedwongen besturing

De 11 meter lange oplegger is voorzien van een gedwongen bestuurde achteras. Hiermee is de oplegger bijzonder wendbaar, wat op krappe bouwplaatsen een uitkomst is. Voorts is de oplegger voorzien van een aansluiting voor het vervoer van een 2,5 tons Moffet-meeneemheftruck. Daarmee kan de chauffeur zelfstandig zijn lading laden en lossen op locatie. Met deze meeneemheftruck kunnen zelfs schaftketen zelfstandig gelost worden.

Fullservice logistieke dienstverlener

Sluyter Logistics is een fullservice logistieke dienstverlener met vestigingen door heel Nederland. Het bedrijf is actief in een groot aantal verschillende vervoersdisciplines, uiteenlopend van luchtvrachtgroupage tot warehousing, expeditie en, zoals in Assen, het vervoer van bouwgerelateerde producten. De onderneming heeft een vloot van meer dan 250 trekkende eenheden en rond de driehonderd personeelsleden.