De nieuwe Thermo King B-100 ECO-koelunit, speciaal ontwikkeld om te voldoen aan het extreem lage energieverbruik dat wordt vereist door kleine elektrische voertuigen, werd gemonteerd op een elektrische Citroën Berlingo. Dit resulteerde in een volledig elektrisch aangedreven, emissievrije koelvoertuig. Vervolgens heeft Northgate het voertuig in Spanje in dagelijkse dienst genomen.

Thermo KingStandaardhulpbatterij

Het voertuig werd gevolgd tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De tests die onder verschillende omstandigheden werden uitgevoerd, lieten zien dat de koelunit een beperkte impact van 5 tot 8,5 procent op het bereik van het voertuig had, bij een levering van acht uur. Daarbij werd de deur 32 keer geopend voor een periode van telkens twee minuten. De standaard 12V-hulpbatterij van het elektrische voertuig bleek voldoende om de B-100 ECO-unit van stroom te voorzien; er zijn dus geen extra batterijen op de elektrische bestelwagen nodig.

Emissievrij

Thermo King"In tegenstelling tot de B-100 ECO moet er bij de alternatieve kleine volledig elektrische koelunits die momenteel op de markt zijn, een extra en dure batterij geïnstalleerd worden om volledige autonomie te garanderen", zegt Iñaki Fernandez Blanco, hoofd engineering Vehicle Powered Truck bij Thermo King. "Uit de tests blijkt dat dit extra batterijpakket van ongeveer 90 kg het bereik van het elektrisch voertuig met 3 procent vermindert. Dit toont aan dat de kosten-, ruimte- en gewichtsfactoren van cruciaal belang zijn bij het kiezen van de meest efficiënte en betrouwbare volledig elektrische, kleine gekoelde bestelwagenoplossing en maakt de weg vrij voor last mile bezorging in de binnenstad die echt emissievrij is."

Thermo King TracKing

Om ervoor te zorgen dat de koelunit en de bestelwagen volgens verwachting werken en aan de verwachtingen van de klant voldeden, werd via Thermo King TracKing-telematica voor eenvoudige monitoring en analyse van de gekoelde operaties aangesloten. Dit verzekerde temperatuurregeling, naleving en maximale bedrijfstijd – zonder het voertuig van de weg te halen.