Tramar ondervindt problemen met het vinden van mensen om de containers met koffiebonen handmatig te lossen. De jongere generatie is veelal niet bereid om dit zware werk te doen en werknemers die deze fysieke klus nog wel willen uitvoeren, zijn vaak diegenen die binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. 

160.000 zakken koffie per jaar

Daarnaast is het vermijden van het risico op potentiële claims voor het overtreden van arbeidswetten met betrekking tot het maximaal toegestane tilgewicht een argument voor Tramar om hun koffie-inbound te automatiseren met Copal. Het volledige geautomatiseerde systeem biedt Tramar – dat jaarlijks 160.000 zakken koffie verwerkt – niet alleen een oplossing voor personele en arboproblemen, maar ook flexibiliteit wat betreft lostijden; containers kunnen nu ook buiten reguliere werktijden worden ontladen. 

CopalCopal-systeem herkent inhoud container

Het Copal-systeem is uitgerust met een 3D vision-camera, lasersensoren en speciale software die de inhoud van de container in één oogopslag herkennen. Een speciale grijper pakt de producten uit de container plaatst ze op een drop-offtransportband. Via een uitschuifbare transportband worden de producten naar de achterkant van het ontlaadsysteem getransporteerd voor opslag of verdere verwerking.