Zandbergen Transport doet al jaren zaken met GomesTrucks. “En zoals in iedere goede relatie, gun je elkaar wel eens wat”, vertelt Bart Smit, salesmanager bij GomesTrucks. “We hadden een ongeregistreerde originele Edition 1 staan met alle opties erop en het moment naderde dat Zandbergen toekwam aan nummer 175 – ongeveer de helft van het totale wagenpark. Dus toen hebben we samen het moment gecreëerd om deze bijzondere wagen bij dit bijzondere bedrijf neer te zetten.”

Nieuwe Mercedes-Benz voor Michael Schreuders

Zandbergen-directeur Frits Zandbergen vult aan: “Je koopt niet elke dag zo’n speciale wagen, maar dit vonden we wel een heel mooi moment. En het werd nog mooier omdat we hem aan Michael Schreuders konden geven om in te rijden. Michael is ooit bij ons in de wasstraat begonnen en is vervolgens op de bakwagen gaan rijden, daarna retail en uiteindelijk buitenland. Hij reed al in een Actros en had daar zo’n 7,5 ton aan kilometers mee gemaakt. Hij was er wel even stil van toen ik hem meenam naar de dealer om twee trekkers op te halen en vervolgens tegen hem zei dat dit zijn nieuwe was. Hij vindt het geweldig om in zo’n technologisch hoogstandje te rijden nu!”

Een opvallende verschijning

Deze Actros Edition 1 is een limited edition met GigaSpace-cabine, de grootste cabine die Mercedes-Benz levert. De truck is voorzien van het 'Edition 1'-logo op de zonneklep met vier extra ledkoplampen, lederen stuurwiel, nappalederen dashboard, exclusieve lak en een verlichte Mercedes‑Benz-ster. 

De tekst gaat verder onder de foto.

De truck is ook voorzien van geavanceerde veiligheidssystemen. De SideGuard Assist ondersteunt de chauffeur bij het monitoren van de dode hoek tijdens het afslaan en het wisselen van rijstrook. Active Drive Assist ontlast de chauffeur door automatisch een veilige afstand tot de voorganger te bewaren en in het midden van de rijstrook te blijven. Van de Edition 1 zijn in totaal vierhonderd exemplaren gemaakt, die inmiddels ook allemaal verkocht zijn.

Over Zandbergen Transport

Zandbergen Transport – opgericht in 1939 – is een familiebedrijf gespecialiseerd in het transport van frisdranken, levensmiddelen en bouwmaterialen. Op dit moment is de derde generatie van de familie Zandbergen actief. De standplaatsen van Zandbergen Transport zijn door heel Nederland te vinden. Zandbergen investeert niet alleen in het wagenpark, maar vooral in zijn medewerkers die deze voertuigen besturen. Het bedrijf heeft eigen gecertificeerde mentoren in dienst en heeft een continu programma gericht op defensief rijgedrag. Naast het terugdringen van het verbruik spelen uiteraard schade, veiligheid en imago een grote rol.