In een directe confrontatie met de belangrijkste concurrenten heeft de 450 pk 13-liter SCR-only-motor in de internationale Green Truck Competition 2019 bewezen de allerzuinigste te zijn. 

Scania's met hoog cabinedoek

De verlaagde 4x2-trekkers van Oegema zijn comfortabel en zeer compleet uitgerust. De S-slaapcabine met hoog dak heeft onder meer een geïntegreerde standairco en een retarder. Sibbele Oegema licht zijn keuze voor Scania toe: “De Scania’s zijn stoere trucks die de chauffeurs veel comfort bieden. Met name in de huidige krappe arbeidsmarkt voor chauffeurs hopen wij met deze nieuwe trekkers een extra troef te hebben om chauffeurs geïnteresseerd te krijgen én te houden.” 

Oegema Transport

Oegema Transport is een van de grootste vervoerders van Oost-Nederland. Het bedrijf heeft een wagenpark van zo’n driehonderd trekkende eenheden en biedt werk aan ruim vijfhonderd medewerkers. De logistiek dienstverlener biedt naast een breed scala aan vervoersactiviteiten ook logistieke diensten aan diverse gerenommeerde opdrachtgevers. In Dedemsvaart beschikt Oegema over een grote op-/overslagcapaciteit met mogelijkheden voor warehousing en crossdocking.

Sibbele Oegema en zijn broer Gerlof zijn de vierde generatie die leiding geeft aan het familiebedrijf. Dit bedrijf startte in 1919 zijn activiteiten en bestaat dus honderd jaar.