Uiterlijk is de FH Unlimited Edition te herkennen aan zijn exclusieve verchroomde delen en de in de kleur van de cabine gespoten zonneklep, spiegelkappen en bumper. Tot de exterieurafwerking behoort onder meer een rookkleurige zonneklep, een sticker 'Unlimited Edition' en een badge 'FH Unlimited Editon' die af fabriek worden gemonteerd. De bijbehorende striping wordt los meegeleverd. De verchroomde delen zijn terug te vinden als afwerking van de opstapomlijsting in de grille en in de omlijsting van de portiergrepen. 

Volvo FH Unlimited Edition

zwart leer Volvo FHOm de chauffeur een eersteklas werkplek te bieden, is de cabine van de Unlimited Edition volgens Volvo voorzien van een nog hoger comfortniveau dan gebruikelijk. Zo beschikt het stuurwiel over een lederen afwerking en is het verstelbaar met kantelbare stuurkolom. Ook zijn de twee armsteunen op zowel de chauffeurs- als bijrijdersstoel standaard voorzien van leder. Als optie kan de Unlimited Edition worden afgewerkt met een speciale zwartlederen bekleding.

De airconditioning is volledig elektronisch en is voorzien van een zonne-, condens-, luchtkwaliteit- en koolstoffilter. Het dakluik is elektronisch en de achteruitkijkspiegels zijn elektrisch verstelbaar en verwarmd. Ook beschikt de chauffeur over een elektronisch bediende interne zonneklep van stof. Deze zonneklep weert het invallende zonlicht voor zowel de chauffeurs- als bijrijderszetel. Onder aan in middengedeelte van het dashboardpaneel vindt de bestuurder een opberglade.

Safety en brandstofpakket

Veiligheid is een van de kernwaarden van Volvo Trucks. Om de chauffeur een zo veilig mogelijke werkplek te bieden, kan het Unlimited Edition-pakket worden uitgebreid met een tweetal pakketten. Het safetypakket (Safety first line Pro) voorziet onder andere in Lane Change Support, statische bochtverlichting, bi-xenonverlichting en airbag. En de uitbreiding met een brandstofpakket met Volvo I-Save met de zuinige Turbo Compound-motor behoort ook tot de opties (Fuel Hero Pro). Volgens de importeur is deze FH-editie de perfecte uitvoering voor wie zowel prestaties als exclusieve details belangrijk vindt.