De tweede fase in Venlo staat gepland voor het eerste kwartaal van volgend jaar. Dan volgen nog eens vier laadstations en een overkapping op de locatie in Venlo. In 2024 en 2025 zullen locaties in Antwerpen en Gent volgen.

Internationale handel

Venlo heeft een strategische ligging voor internationale handel. Daarom vindt Milence het een ideale locatie voor de uitrol van het eerste openbare laadnetwerk in Europa. Truck Parking Venlo is één van de eerste beveiligde vrachtwagenparkeerplaatsen in Nederland met laadoplossing voor elektrische vrachtwagens.

Om een lader kunnen vinden, de laadstatus kunnen volgen en betalingen kunnen doen heeft de organisatie een app ontwikkeld. De organisatie wil een naadloze en betrouwbare laadervaring. Een boekingssysteem is momenteel in ontwikkeling.

Het introductietarief is 0,4 (0,399 euro) per kWh exclusief btw en transactiekosten. In eerste instantie zal dit laadtarief van toepassing zijn op alle hubs die worden geëxploiteerd door Milence. Het  tarief is te vinden in de app en wordt weergegeven bij het laadstation.

Groene energie

Milence gebruikt alleen groene energie om de locaties van stroom te voorzien. Een nieuw en duurzaam beton zit in de constructie. Dit met het oog op een kleinere ecologische voetafdruk.

Milence is een joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group.

Lees ook: Koning Willem-Alexander opent grootste laadplein 'WattHub' ter wereld