In de logistieke sector is de populariteit van elektrische voertuigen (EV’s) de afgelopen jaren sterk toegenomen. Met de toenemende bezorgdheid over het milieu en de brandstofkosten zijn bedrijven op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en hun wagenpark te optimaliseren. De EV Truck Route Planner of eTruck Route Planner is een hulpmiddel dat logistieke bedrijven kan helpen deze doelen te bereiken door vrachtwagen-specifieke routes voor elektrische wagenparken aan te bieden.

Voor wie is de EV Truck Route Planner?

De EV Truck Route Planner is een tool die het strategische planningsproces voor het ombouwen van wagenparken naar elektrische trucks ondersteunt. Vandaag de dag worden wagenparkbeheerders geconfronteerd met een vrij moeilijk besluitvormingsproces omdat het niet eenvoudig is om alle informatie te verzamelen die nodig is om een beslissing te nemen. De EV Truck Route Planner ondersteunt hen in deze situatie door de theorie te vertalen naar een praktische gebruikssituatie.

Belangrijkste kenmerken van de eTruck Route Planner

De eTruck Route Planner biedt een catalogus van elektrische voertuigen die beschikbaar zijn in Europa, tools voor het plannen van vrachtwagenroutes en realistische schattingen van het verbruik onder klantspecifieke omstandigheden. Deze functies helpen logistieke bedrijven om de lay-out van hun elektrische vloot te optimaliseren, vooral met het oog op de levensvatbaarheid in reële situaties.

 • Een uitgebreide catalogus van EV vrachtwagens en bestelwagens in Europa;
 • Geavanceerde routing- en planningsalgoritmen voor EV-trucks;
 • Rekening houden met relevante voertuig specifieke beperkingen;
 • Realistische berekening van verbruik;
 • Rekening houden met rijgedrag, hoogte, temperatuur en windinvloeden.

Hoe de EV Truck Route Planner werkt

De EV Truck Route Planner berekent het verbruik en het resterende batterijniveau (SoC) bij elke stop langs de route en houdt rekening met verschillende factoren zoals rijgedrag, hoogte, temperatuur, windinvloeden, voertuigleeftijd en batterijgebruik. De tool is eenvoudig te gebruiken:

 1. Kies een eTruck of eVan uit de database;
 2. Voer het begin en de bestemming van je routes in. Je kunt ook meerdere stops invoeren;
 3. Specificeer je individuele lading bij elke stop;
 4. Optioneel: Voer extra instellingen in voor bijvoorbeeld een energiebesparende route, het weer of de leeftijd van het voertuig;
 5. Bereken en bekijk de resultaten! Routestatistieken, verbruik KPI, welke haltes bereikbaar zijn en welk batterijniveau (SoC);
 6. Wil je de route met een ander voertuig proberen? Verander gewoon het voertuig.
Aanpassingsopties binnen white-label oplossingen

De eTruck Route Planner kan ook worden gebruikt in een white-label oplossing die individuele voertuigsets aanpassingsopties biedt, zoals aangepaste functionele uitbreidingen of voertuigtraining logistieke bedrijven kunnen ook profiteren van white-label oplossingen, waarmee ze de tool kunnen gebruiken met hun eigen branding en ontwerp.

Verschillende logistieke bedrijven hebben de EV Truck Route Planner met succes gebruikt en er zijn praktijkresultaten en voordelen beschikbaar. Deze toepassingen tonen de effectiviteit van de tool aan bij het verlagen van de kosten, het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de duurzaamheid. De EV Truck Route Planner is een waardevol hulpmiddel voor logistieke bedrijven die hun elektrische wagenpark willen optimaliseren. Met de belangrijkste functies, aanpassingsopties en bijna praktijkgerichte resultaten helpt de tool bij het bieden van voordelen zoals lagere brandstofkosten, hogere productiviteit, verbeterde klanttevredenheid en een lagere CO2-voetafdruk.

Test onze EV Truck Route Planner zelf