Tankstation Green Planet in Pesse, Drente, is sinds kort officieel een hybride station voor vrachtwagens. E-truckers kunnen gebruik maken van de nieuwste 350kw publieke laadpunten van Shell Recharge.

Shell ziet de opening van de e-truckladers als een belangrijke stap in de duurzame missie van zowel Shell Recharge als Green Planet. Het is een goed voorbeeld van wat er met samenwerking in decarbonisatie kan worden bereikt.

Green Planet Pesse is de tweede geïntegreerde Shell Recharge-trucklocatie in Nederland. Eindhoven Acht ging eind vorig jaar open. Bij Green Planet is er, naast traditionele en hernieuwbare diesel, ook bio-LNG verkrijgbaar.

“Ik ben ontzettend blij dat we deze belangrijke stap voorwaarts kunnen maken in samenwerking met Shell”, zegt Edward Doorten, initiatiefnemer en ondernemer van multi-fuel tankstation Green Planet. “Het is een prachtige mijlpaal in onze jarenlange constructieve samenwerking in het aanbieden van een divers aanbod aan laadoplossingen.”

Energiehub voor vrachtverkeer

Met de twee moderne Shell Recharge e-truckladers in Pesse kunnen chauffeurs hun e-truck volledig opladen. De toekomst voor deze sector zal voor een belangrijk deel elektrisch zijn, en de overgang vindt nu plaats, zegt Aleid van der Wiel, Head of Public eMobility bij Shell.

Het is de visie van Shell om een Europees eMobility-netwerk op te bouwen langs belangrijke transportcorridors. "Het toevoegen van opladers aan dit station in Pesse is weer een mijlpaal”, zegt zij. “Met Green Planet Pesse hebben wij een vooruitstrevende en klantgerichte partner op een gunstig gelegen locatie in het noorden van ons land.”

Chauffeurs De lancering van de publieke laadpunten gebeurde tijdens een feestelijke opening. Geïnteresseerde aanwezigen kregen uitleg over de uitbreiding, terwijl de eerste e-truckchauffeurs al gebruikmaakten van de publieke laadpunten. Ook wethouder Jeroen Westendorp van gemeente Hoogeveen was aanwezig. “Wij zijn als gemeente ontzettend blij dat hier nu twee publieke laadpunten beschikbaar zijn om elektrische vrachtwagens te kunnen opladen”, aldus de wethouder.

Lees ook: “Chauffeurs ontdekken de truck-snelladers bij Truckstop Eindhoven Acht"