In april jl opende Milence zijn eerste laadhub in Frankrijk, in de buurt van Rouen. De twee hubs belichamen Milence's toewijding aan een fossielvrije toekomst voor transport. Om dit te bereiken bouwt Milence aan een netwerk van groene corridors voor elektrisch transport. De hubs van Milence zijn niet alleen ontworpen om te voldoen aan de laadvereisten van elektrische vrachtwagens, maar ook om de laad- en rustervaring voor chauffeurs te verbeteren.

Belangrijke industriële zone

De nieuwe laadhub is strategisch gelegen in de stad Perpignan, op 40 km van de Spaanse grens en in een belangrijke industriële zone voor het vervoer van groenten en fruit in de regio en in heel Europa.

In fasen ontwikkeld

De hub wordt in fasen ontwikkeld. In de eerste fase, gepland voor september 2024, wordt de laadinfrastructuur geïnstalleerd, samen met andere faciliteiten zoals toiletten en douches. In eerste instantie zal de hub beschikken over zes laadstations met drie CCS-laders (Combined Charging System), die elk tot 400 kW laadvermogen leveren. 

Tijdens fase twee zal de laadcapaciteit worden uitgebreid met extra MCS-laders (Megawatt Charging System). Dit zal de laadsnelheid aanzienlijk verhogen en de capaciteit van de hub vergroten.

Herkenbaar ontwerp

De hub wordt opgeleverd met de unieke Milence boog en overkappingen, en extra faciliteiten voor de chauffeurs. De Milence laadhubs zijn toegankelijk voor alle vrachtwagens, ongeacht het merk. Via de Milence app kunnen chauffeurs de hubs eenvouding vinden en betalen.

Grote stap voorwaarts

Anja van Niersen, CEO van Milence: "We zijn erg blij om ons netwerk uit te breiden en de ontwikkeling van onze tweede laadhub in Frankrijk aan te kondigen. De nieuwe locatie in Perpignan versterkt onze aanwezigheid langs cruciale routes en ondersteunt elektrisch wegtransport tussen belangrijke logistieke knooppunten in het zuiden van Frankrijk en richting Spanje. Onze toewijding aan het bouwen van een betrouwbaar en duurzaam laadnetwerk in heel Europa is duidelijk en elke nieuwe aankondiging is een grote stap voorwaarts." 

 Over Milence

Milence heeft als missie de toekomst van wegtransport fossielvrij te maken. Om dit te realiseren bouwt Milence een betrouwbaar laadnetwerk voor alle elektrische trucks en bussen, ongeacht het merk. De doelstelling is om minstens 1.700 high-performance laadpunten in Europa te realiseren en beheren tegen 2027. Het eerste laadpunt is sinds december 2023 operationeel in Venlo, Nederland. 

Lees ook: Twee subsidieregelingen voor laadinfrastructuur in de maak