Tielbeke en Nijwa slaan de handen ineen om de transitie naar elektrisch rijden makkelijker te maken. Beide Overijsselse familiebedrijven zijn bekende spelers in de Nederlandse logistiek branche. Met vestigingen in meerdere plaatsen komen beide bedrijven samen aan de Botterweg in Zwolle. Tielbeke heeft hier haar stadshub, van waaruit Tielbeke voor diverse klanten haar producten aflevert bij bedrijven en particulieren in Zwolle en omgeving. De voertuigen die vanuit deze stadshub worden ingezet zullen op korte termijn elektrisch worden. Ook bij de naastgelegen vestiging van Nijwa Zwolle worden steeds meer elektrische trucks en bedrijfswagens verkocht en onderhouden.

Samen optrekken

“Voor de activiteiten van zowel Tielbeke als dat van Nijwa hebben we veel stroom nodig om alle voertuigen straks te gaan opladen. In plaats van elkaar te gaan beconcurreren om wie de grote elektriciteitsaansluiting kan krijgen hebben wij de samenwerking opgezocht. Als echte noabers zijn we met elkaar opgetrokken en hebben wij het plan gemaakt", geeft Wijnand Derkman van Nijwa aan. Dit unieke project is inmiddels door bekroond met een nominatie voor een TVM Award in de categorie ‘Innovatie’.

Publieke laadvoorziening voor elektrische trucks en bedrijfsbussen

Vanaf augustus 2023 is er een publieke laadvoorziening voor elektrische trucks en bedrijfsbussen (300 kW) aan de Botterweg (industrieterrein Voorst), vlakbij de A28. Daarnaast staan op het eigen terrein van Tielbeke en bij Nijwa ook diverse laadpalen voor hun eigen elektrische vrachtwagens en bedrijfsbussen.

Volvo introduceert een grotere actieradius

Volvo Trucks introduceerde deze week nieuwe, krachtigere accu’s voor het middelzware elektrische trucksegment, die een grotere actieradius tot 450 km kunnen leveren. Dankzij krachtigere accu’s in Volvo's reeks middelzware vrachtwagens, de Volvo FL en Volvo FE Electric, is het nu mogelijk om de overgang naar stiller en schoner stadsvervoer te versnellen. De nieuwe accu’s bieden 42% extra energiecapaciteit en kunnen daardoor een totale actieradius tot 450 km per laadbeurt leveren.

Lees ook: ‘Gebrek aan laadinfrastructuur remt ondernemers in hun keuzes’