Thar is in 2017 ontstaan vanuit een wens om praktische medewerkers gelijke mogelijkheden te bieden op het gebied van opleiden. Voor theoretisch geschoolden bestonden meerdere online leerplatformen. Voor praktisch opgeleide mensen, zoals in de transport- en logistieksector, waren die er niet. Thar is opgericht om ook deze groep een online leeroplossing te bieden. Naast de online leeroplossing geeft het online leerplatform het kantoorpersoneel overzicht in de opleidingsdata van medewerkers.

Bovengemiddelde groei voor Thar

In de categorie 'zuid, klein' nam Thar de bronzen award in ontvangst. Het ontvangen van een FD Gazellen award betekent dat het bedrijf een bovengemiddelde groei heeft doorgemaakt. "Dat is iets om trots op te zijn", vertelt eigenaresse Marlieke van Gorp: "Het winnen van deze award hadden we nooit kunnen bereiken zonder de kracht van het team achter Thar en onze klanten. Samen werken we continu aan de doorontwikkeling van het platform. Dag in dag uit zetten we ons in om de beste leeroplossing te zijn voor nu én in de toekomst."

Groeiambities

De awards werden dit jaar voor de 19de keer uitgereikt. Het Financieele Dagblad geeft ze aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Er zijn strenge criteria. Voor de 2022-editie moeten bedrijven een omzetgroei van 20 procent behalen over de periode van 2019 tot 2021. Een omzet van minimaal 250.000 euro in 2019 en een winstgevende afsluiting van 2021 behoren ook tot de eisen. De groeiambities van Thar stoppen niet na het behalen van deze award. Het bedrijf timmert hard aan de weg om over vijf jaar alle praktische medewerkers in Europa gelijke opleidingskansen te geven. 

Klik hier voor meer informatie over de FD Gazellen Awards 2022.