Mook is sinds 2013 werkzaam bij Nedcargo Logistics Group, sinds 2018 was hij verantwoordelijke voor de dagelijke operatie van Nedcargo Logistics in de Benelux.

Jurgen Mook zorgt voor wendbaarheid

Volgens Antvelink en De la Houssaye is het resultaat van de uitbreiding van het managementteam met Jurgen Mook "een veel wendbaarder bedrijf met ruimte om weer aan nieuwe dingen te denken, zoals overnames en nieuwe diensten, waaronder e-commerce en Europese hubs". Dat zijn ook de zaken die beide heren leuk vinden en altijd graag hebben gedaan. "Wij zijn alweer volop aan het investeren in strategische groei. Voor ons is het daarom tijd om onze oude bezigheden weer op te pakken. Niet meer dagelijks het bedrijf aansturen, maar weer ondernemen.”

Vertrouwen voor de toekomst

Mook – tot dusver coo bij Nedcargo – heeft volgens Antvelink en De La Houssaye de afgelopen jaren bewezen dat hij het bedrijf kan runnen en een duidelijke koers kan varen. "Dit geeft verrouwen voor de toekomst.” Op dit moment zijn zij ook op zoek naar een nieuwe cfo die samen met Mook de dagelijkse directie van het bedrijf gaat vormen.

Overnames en nieuwe diensten Nedcargo

"De Nedcargo Logistiek Groep heeft een duidelijk doel: duurzaam opereren met gezonde marge, strategische groei in Nederland en Belgie met de ambitie om de beste te zijn op het gebied van levensmiddelenlogistiek en forwarding. Daarvoor zal de groep zefstandig blijven investeren in de toekomst en dus in nieuwe distributiecentra, digitalisering & cyver security, automatisering, kwaliteit, duurzaamheid en mensen. Vanuit ons nieuwe kantoor in Rotterdam zullen we nieuw diensten aanhaken. Dit geld ook voor overnames. We maken strategische keuzes en zoeken – goed bij Nedcargo passende – collega-bedrijven om te integreren in ons bedrijf. Zo staan we sterker in de markt en kunnen we langdurig zelfstandig blijven opereren."