St vd Brink is een van de eerste transportbedrijven met eigen oplaadfaciliteiten voor elektrische trucks. Wethouder Hugo Weidema van de Gemeente Ermelo opende de laadpaal samen met St vd Brink.

Groenere transportindustrie

Met de ingebruikname van de elektrische laadpaal zet het bedrijf een belangrijke stap in een groenere en duurzamere transportindustrie. “We blijven continu innoveren om de CO2-uitstoot en daarmee de impact op het milieu te verminderen. We hebben onszelf tot doel gesteld om de CO2- uitstoot in 2025 met 50% te reduceren ten opzichte van 2020. Tegelijkertijd willen we onze klanten hoogwaardige logistieke oplossingen blijven bieden”, licht algemeen directeur Alex van den Brink toe.

Betrouwbare laadinfrastructuur

Met het groeiende aantal elektrische vrachtwagens is er de behoefte aan goede laadinfrastructuur. De keuze is gevallen op de ABB Terra 360 laadpaal en de plaatsing is door Equans verricht. “De elektrische laadpaal ABB Terra 360 stelt ons in staat om onze elektrische vrachtwagens efficiënt en betrouwbaar op te laden. St vd Brink is een van de eerste transportbedrijven met eigen laadfaciliteiten en daar zijn we trots op”, aldus Sander Jansen, manager Wagenpark.

ABB Terra 360 laadpaal

Dat de keuze op de ABB Terra 360 laadpaal is gevallen, is niet zo gek. Deze biedt namelijk een geavanceerde laadoplossing die speciaal is ontworpen voor zware elektrische voertuigen. Daarnaast biedt de ABB Terra 360 een hoog vermogen en snelle oplaadtijd. Dit laadstation kan vrachtwagens van laadsessies tot 360kW (of 2x 180kW) voorzien waarmee de laadtijd significant beperkt wordt. Met de CCS2 laadstekkers kunnen vrijwel alle typen elektrische vrachtwagens geladen worden. Het systeem voldoet aan strenge veiligheidsnormen en is uitgerust met beschermingsmechanismen. Voordelen zijn verder de connectiviteit en het gebruiksgemak, waarmee de laadsessie kan worden gemonitord en geanalyseerd.

Koploper in duurzaam transport

In de nabije toekomst is het voornemen om meerdere laadstations toe te voegen. Daarnaast blijft het bedrijf innoveren en investeren in duurzame oplossingen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo zal de vloot dit jaar flink worden uitgebreid met elektrische vrachtwagens en start een experiment met elektrische koelmotoren. Als koploper in duurzaam transport blijft St. vd Brink streven naar een schonere en duurzamere transportwereld.

Lees ook: Zwolle krijgt als eerste een publiek laadstation voor elektrische trucks