Het nieuwe deel wordt, net als het bestaande logistieke centrum, op duurzame wijze gebouwd en voldoet daarmee aan de Breeam-certificering. De uitbreiding wordt voorzien van ruim 4.000 zonnepanelen en is volledig gasloos. Daarnaast beschikt de eerder dit jaar aangekondigde expansie over een ruime stellingopslag en een laadkuil met dertig docks. Wehkamp Retail Group werkt voor deze uitbreiding nauw samen met vastgoedspecialist WDP, architect Denc en hoofdaannemer Goldbeck.

Behoefte aan meer capaciteit

De overname van kleertjes.com en de verschuiving naar onlinewinkelen zorgt bij Wehkamp voor een aanzienlijke groei en een grotere behoefte aan duurzame logistieke capaciteit. De extra ruimte wordt vooral gebruikt voor de distributie van grote goederen zoals meubelen. Deze uitbreiding vraagt een investering van zo’n € 30 miljoen en wordt naar verwachting in het voorjaar van 2023 in gebruik genomen.

Over Wehkamp

Wehkamp begon in 1952 als postorderbedrijf en is sinds 2010 een pure e-commercespeler. Het bedrijf onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere e-commerce spelers door een continue focus op het bieden van de ‘meest inspirerende, gecureerde en relevante online shop voor mode en wonen’.