De installatie van dit volgens de betrokken partijen 'krachtigste zonnedak ter wereld' is begin dit jaar gestart en de oplevering staat gepland in juni 2020. De installatie zal gebeuren op logistiek terrein VE Commerce Campus in Venlo.

12,6 hectaren aan zonnepanelen

Dit project maakt deel uit van de ambitie die Heylen koestert om te investeren in hernieuwbare energie en zo een toegevoegde waarde te creëren voor de klanten die de logistieke bedrijfsruimte huren. “Wij geloven dat logistieke panden de energiecentrales van de toekomst zijn”, aldus Philippe Deschilder, ceo bij Heylen Warehouses.

In samenwerking met de Belgische installatiepartner Izen zal Heylen Warehouses de volledige oppervlakte (12,6 hectaren) van het dak in Venlo bedekken met zonnepanelen. Naar schatting zal de volledige installatie een productie opleveren met een equivalent dat voldoende is om 4.500 gezinnen van stroom te voorzien. De installatie zal een hoeveelheid groene stroom opwekken die niet alleen voldoende zal zijn voor de lokale activiteiten op het terrein zelf maar die ook gebruikt kan worden voor andere locaties, zoals winkels, de hoofdvestiging en andere verdeelcentra van de klanten.

Lees verder onder de illustratie.
duurzaam zonnepanelen

Hernieuwbare energie

Het Belgische bedrijf investeert € 60 miljoen in hernieuwbare energieoplossingen en heeft naast Venlo nog soortgelijke projecten in Nederland en België. Dankzij de vergroening van de panden die Heylen Warehouses in eigendom en in beheer heeft, stelt het zijn klanten en huurders in staat om hun eigen activiteiten energiepositief te maken. Daarnaast draagt het bedrijf ook bij aan betere leefwereld door een vermindering van de CO2-uitstoot.

Zonnedak in Venlo 

In november berichtte transportlogistiek.nl ook al over een krachtig zonnedak. Dit gaat om Nunner Logistics, dat op eveneens op Greenport Venlo 'het krachtigste zonnedak van Europa’ plaatst. Het XXL-warehouse waarin Nunner de logistiek verzorgt voor Lidl, wordt volledig volgelegd met zonnepanelen.