Steeds meer klanten willen dat bedrijven transparant zijn over hun uitstoot van broeikasgassen en weten hoe zij omgaan met de duurzaamheid van hun producten en aanbiedingen. DFDS erkent het probleem van de klimaatverandering en begrijpt de noodzaak om duurzaam bewust te zijn en verbindt zich met Don Trucking om een transparante toeleveringsketen te realiseren door twintig dieseltrucks in te ruilen voor eveneens twintig nieuwe lng-trucks voor hun dagelijkse activiteiten. Deze verandering zal ook de CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen. 

Met lng-trucks richting CO2-neutraal

Momenteel telt Don Trucking al twintig lng-trucks en tegen het einde van het jaar worden daar nog eens veertig aan toegevoegd. Don Trucking wil het eerste CO2-neutrale transportbedrijf in Europa worden in 2025 en is van plan dit te bereiken door volledig over te schakelen op een vloot met lage emissies. Daarnaast ondersteunt Don Trucking Ecobal, een internationaal initiatief om bossen in Europa te behouden en nieuw leven in te blazen, om hun uitstoot van broeikasgassen verder te compenseren via emissiecertificaten, waardoor hun totale CO2-voetafdruk met 15 procent daalt.

lng trucks iveco

Transparante supplychain

"We werken continu aan het verbeteren van onze operaties en transportzichtbaarheid om onze klanten de best mogelijke service te bieden met een volledig transparante supplychain", zegt Michael Bech, vice president & head of Continent bij DFDS. "Alleen samen kunnen we 100 procent supplychaintransparantie bereiken. Deze samenwerking is om anderen binnen de industrie bewust te maken en oplossing te bieden als multimodaal transport. We proberen ons te richten op het verbeteren van onze sector en het gebruik van lng-trucks geeft ons de mogelijkheid om dit te doen. We zijn zeer verheugd om partners te hebben die dezelfde waarden delen en inspireren om de logistieke keten groener te maken door fossielvrije biobrandstoffen te gebruiken."

Actie tegen klimaatverandering

"Ik geloof dat deze samenwerking een effectieve actie is tegen klimaatverandering als het gaat om het neutraliseren van kooldioxide-uitstoot door het bouwen van een transparante supplychain", zegt Don de Jong, eigenaar van Don Trucking. "We hebben actieve initiatieven nodig en dat begint bij onszelf. De partnerschappen tussen individuen en grote bedrijven zijn van vitaal belang. Elk bedrijf kan zijn milieudoelstellingen verbeteren en veel bedrijven hebben ze nog niet eens. Het is heel belangrijk om nu de duurzame marktverschuiving te begrijpen en actie te ondernemen, aangezien de vervoersdiensten blijven groeien en er de komende jaren extra inspanningen nodig zijn."