Ieder jaar biedt het evenement praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Diverse standhouders geven onder meer informatie over elektrisch rijden, het gebruikmaken van waterstoftechniek of rijden op lng of cng. Bovendien zijn er gedurende de drie dagen verschillende workshops waar alternatieve aandrijftechnieken, mogelijkheden in stadsdistributie en dergelijke uitgebreid worden toegelicht. 

Ecomobiel is een vakbeurs voor professionals in duurzame mobiliteit. Op dinsdag 8, woensdag 9 en donderdag 10 oktober wordt deze beurs gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.Ecomobiel

Een van de op Ecomobiel aanwezige bedrijven is Mercedes-Benz Nederland. Dit merk toont met de Fuso eCanter de mogelijkheden om tegen relatief lage kosten met een volledig elektrisch voertuig stadsdistributie te kunnen verzorgen. 

Op de beursvloer kan de bezoeker zich laten informeren over personen- & lichte bedrijfswagens, twee- en driewielers, transport & stadsdistributie, fleet- & mobiliteitsoplossingen, smart mobility & ICT, innovatie, gemeenten & beleid, fuels, laden & infrastructuur en elektrificatie van park, stad en land.

Aanknopingspunten

Volgens de beursorganisatie biedt de beurs aanknopingspunten voor mensen die werkzaam zijn in/als: directeur/eigenaar/ondernemer, wagenparkbeheer/mobiliteitsmanagement, facility & hr, finance & control, beleid & middelenmanagement (Rijk/provincie/gemeente), onderzoek & innovatie, logistiek & supplychainmanagement, inkoop en expeditie. De beurs is gratis toegankelijk voor professionals.