De basis van dit actiemodel wordt gevormd door een 410, 450 of 500 pk 13-liter SCR-only motor; zowel in trekker- of in bakwagenuitvoering. Standaard krijgen alle nieuwe Scania trucks al een gratis Driver Training. De Fuel Fighter krijgt er voor een periode van zes maanden ook nog een gratis Driver Coaching-traject bij. Op deze manier wordt het zeer lage brandstofverbruik van het voertuig gecombineerd met een optimale training en begeleiding van de chauffeur.

Fuel Fighter gunstig voor het milieu

De Scania 13 liter-motor heeft volgens de fabrikant een sterke reputatie vanwege zijn lage brandstofverbruik. In de (inter)nationale vakmedia heeft deze motor al menig brandstofrecord doen sneuvelen en ook bij de dagelijkse inzet wordt deze reputatie regelmatig waargemaakt, aldus Scania. Door een pakket Driver Services toe te voegen aan de Fuel Fighter, wordt deze verder geoptimaliseerd voor het laagste brandstofverbruik. Tijdens de Driver Training wordt de chauffeur een rijstijl aangeleerd die de maximale efficiency uit het voertuig haalt. In de periode van zes maanden Driver Coaching wordt de aangeleerde rijstijl geborgd om zodoende niet alleen de laagste brandstofkosten te realiseren, maar ook de laagste CO2-uitstoot. Daarom is deze Scania niet alleen gunstig voor de portemonnee, maar ook voor het milieu.

Specificaties actiemodel

De Scania Fuel Fighter heeft betrekking op trekker of bakwagen in alle cabinevarianten. De vrachtwagens zijn voorzien van de genoemde 410, 450 of 500 pk 13 liter SCR-only- motor en hebben de packs LED Premium lighting, Security en Driver+. Het actiemodel herbergt verder een infotainment+-pakket inclusief navigatie en is voorzien van een R4100D vrijloopretarder. Tot de uitrusting mag ook het Energy efficiency-pack worden gerekend, uiteraard connected met: AEB/LDW/ACC, skirts & spoilers (niet voor bakwagens), elektronische parkeerrem en ACC. Ten slotte behoren ook een lederen stuurwiel en premiumbestuurdersstoel behoren tot dit Scania-pakket.