Dankzij state-of-the-arttechnologie en aanverwante (test)faciliteiten kunnen DAF-trainingen hier optimaal worden verzorgd. De locatie is volgens de betrokken partijen een prima gelegenheid om de goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te onderstrepen.

Toenemende vraag naar trainingen

“Met de nieuwbouw spelen we in op de toenemende vraag naar trainingen vanuit DAF Nederland en DAF North West Area”, aldus Henrie van Lankveld van Fontys Hogescholen. De huidige capaciteit op het Service Training Center op het DAF terrein is nu uitgebreid met één extra locatie op slechts vijftien minuten rijden van DAF. “Fontys heeft gekozen voor nieuwbouw op de Automotive Campus in Helmond omdat dit de nationale en internationale hotspot, ontmoetingsplek en een potentiële businesslocatie is voor automotivebedrijven. Het biedt een aantrekkelijke leer- en werkomgeving. Verschillende automotive bedrijven, onderwijs- en overheidsorganisaties zijn op de campus gehuisvest. De DAF-trainingen worden gegeven in een open en lichte ruimte waarin het theoriegedeelte en het praktijkgedeelte aan elkaar verbonden zijn. Op deze manier is er een uitdagende en stimulerende leer- en werkomgeving ontstaan die klaar is voor de (nabije) toekomst voor zowel service-, parts- en salestrainingen.”

Meerwaarde Automotive Campus en bedrijfsleven

DAF Academy FontysDe nieuwbouw, waarvan de trainingslocatie deel uitmaakt, heeft een oppervlakte van 870 m2. Behalve medewerkers van de DAF-dealers zullen ook Fontys-studenten van het derde en vierde studiejaar Automotive, het lectoraat Automotive en de afdeling Zakelijke dienstverlening hier hun lessen krijgen.
DAF vindt de komst van de nieuwe trainingsfaciliteiten en de samenwerking met het opleidingsinstituut een uitkomst. Samenwerking is essentieel, stelt Michiel Kuijs, algemeen directeur DAF Nederland en Scandinavië. “Studenten aan de Hogeschool Automotive Engineering kunnen van dichtbij zien en meemaken dat trucktechnologie vandaag de dag een hoog kennisniveau vereist, vooral ook van elektronica. Wij vinden het belangrijk dat studenten zo van dichtbij kennismaken met ons automotive vakgebied, gezien het steeds nijpender tekort aan bedrijfsautotechnici. Bij DAF beschikken we nu dankzij de nieuwbouw ook nog eens over meer trainingscapaciteit.”