exoskeletten exoskeletonsIn de sector transport en logistiek is er nog steeds sprake van een schrijnend tekort aan en hoge uitstroom onder personeel. Dankzij exoskeletons wordt het werk minder zwaar en kunnen medewerkers langer blijven doorwerken. Omdat Timing per jaar ongeveer 40.000 bemiddelingen realiseert, waaronder in de logistieke sector, zag het uitzendbureau een kans om met exoskeletons een belangrijke bijdrage te leveren aan het verminderen van de kandidaatkrapte.

Exoskelet

Het exoskelet weegt 2,3 kg en wordt als harnas aangetrokken over de gewone kleding en werkt met veren die gemakkelijk uit te zetten zijn. Zo kunnen medewerkers het harnas aan laten op het moment dat ze achter de computer zitten of pauze hebben.

De pilot ging vorige maand van start. De eerste reactie waren positief. Het viel medewerkers direct op dat de houding werd gecorrigeerd. Het grootste verschil was merkbaar bij een medewerker met lage rugklachten: “Het pak dwingt me in een bepaalde houding waardoor ik me veiliger voel om te bewegen.” Om het effect op de lange termijn te testen, hebben klanten gevraagd om een langere testperiode.

Zelf aanschaffen

Na een succesvolle pilot wil Timing enkele pakken zelf aanschaffen en langzaam uitrollen onder de flexforce.v